StoryEditor

Bogdanović se hrabro borio, Pacersi neslavno završili sezonu

Piše D  /  21.04.2019., 10:04h

Najbolji hrvatski košarkaš od svoje pete NBA sezone se oprostio ubacivši 22 poena uz sedam skokova i tri asistencije, što mu je jedna od boljih utakmica u play-offu u karijeri. Učvrstio je status koji je stekao nakon ozljede najboljeg igrača Pacersa Victora Oladipa i u ta tri mjeseca pokazao NBA svijetu da može ofenzivno nositi ozbiljnu NBA momčad.

Bez Oladipa Pacersi, doduše, nisu uspjeli zadržati treće mjesto na Istoku, pali su na peto i izgubili pravo na prednost domaćeg terena, ali ni ona im ne bi pomogla protiv ovakvih Celticsa, koji su pokazali da su nakon sezone pune oscilacija spremni za dugačak boravak u doigravanju.

Bogdanović je u konačnici imao više nego dobre brojke, ali nije djelovao posebno impresivno na terenu, što govori u prilog tome na kako nas je visoku razinu naviknuo posljednjih mjeseci.

Loše je otvorio utakmicu, u prvoj minutio promašio je šut i napravio prekršaj u napadu, a Boston je odmah odmaglio na 8:0. Nakon time-outa Pacersi su se razbudili, a Bojan iskoristio blok na lijevoj strani, agresivno se sjurio kroz sredinu i položio uz prekršaj. Trenutak kasnije, iznudio je faul na šutu od Kyriea Irvinga i dodao još dva bacanja. Pacersi su se serijom 13:0 učas vratili i sve do završnice utakmica je bila potpuno otvorena.

Kad je bio agresivan s loptom, odlično je ispadalo, ali prečesto se odlučivao na šut iz driblinga, a niti jedan mu nije ušao na cijeloj utakmici.

Do kraja poluvremena je zakucao potpuno sam u kontri, u kojoj se našao jer je kasnio s povratkom u obranu, a zatim se spustio leđima prema košu i zabio iz lijepog okreta.

Na poluvrijeme su Pacersi otišli s dva poena prednosti, a odmah na startu nastavka Babo je ubacio u višu brzinu. Pogodio je tricu iz tranzicije, jedini uspješni šut na utakmici, a ujedno i jedini koji nije uputio iz driblinga.

U idućoj akciji opet je iznudio faul od Irvinga i pospremio oba bacanja, a uskoro se sjurio pod koš među dvojicu Kelta i zabio iz teške situacije. Pacersi su otišli na 60:54 i djelovali spremno da preuzmu kontrolu nad utakmicom te produlje sezonu, no nisu je uspjeli prelomiti.

Pri idućem ulazu Bojan se sapleo i pao, uhvativši se za koljeno. Nije djelovalo ozbiljno, ali uskoro je izašao na predah.

U utakmicu se konačno vratio pet minuta prije kraja, kad su ce Celticsi počeli odvajati, a Bogdanović se trudio koliko je mogao vratiti ih u igru, iznuđivao prekršaje, zabio iz još jednog teškog prodora, ali što god je on napravio, na drugoj strani je poništio izuzetno raspoloženi Gordon Hayward.

Celticsi su pogodili niz trica, a Hayward je eksplodirao u posljednjoj četvrtini i završio na 20 koševa, a igrao je posebno motiviran pred svojom publikom, jer je odrastao u Indiani i igrao na tamošnjem sveučilištu Butler.

Boston se pokazao kao ozbiljan kandidat za naslov, da su problemi s kemijom stvar prošlosti. Celticsi su prvi osigurali plasman u polufinale konferencije i čekaju da Milwaukee Bucksi završe posao protiv Detroita.

Indiana je tek drugi put u povijesti ispala iz doigravanja 4:0, i to drugi put u tri godine. Tom prilikom još nije bilo Bojana, on je te sezone igrao finale Istoka u Wizardsima i nakon toga dobio dvogodišnji ugbvor s Indianom.

Sad taj ugovor istječe, a Babo je pokazao da je puno više od igrača koji stoji u kutu i čeka loptu za tricu, kako su ga dugo u NBA ligi percipirali. Bit će ponuda ovog ljeta, Indiana ga želi zadržati, štoviše, to će joj biti prioritet ovog ljeta, ali sigurno će biti i puno izdašnijih ponuda od 10 milijuna po sezoni, koliko je imao protekle dvije godine, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:23