StoryEditor

Boban: Rebić pati u Italiji

Piše D  /  17.12.2019., 11:12h

AC Milan ljetos je svoj povratak u talijansku i europsku nogometnu elitu povjerio dvojici Hrvata: klupskoj legendi Zvonimiru Boban (51) i jednom od ‘vatrenih‘ junaka iz Rusije, Anti Rebiću (26), prenose 24sata.hr.

Oporavak posrnulog crveno-crnog diva je spor i mukotrpan, baš kao Rebićeva prilagodba na Serie A.

Rebić ove sezone u Serie A minute dobiva kao da nije pojačanje nego ‘bezimeni‘ junior. Nije dao gol, nije asistirao, igrao je samo sedam utakmica...

- On je iznimno brz, a za to mu treba prostora. Talijanski nogomet je drukčiji od njemačkog. Protiv Napolija mu je išlo dobro, ali se odmah ozlijedio. Trenira odlično i sve radi kako bi uvjerio trenera da više igra. Serie A je teška, mnogi igraju 3-5-2 i on pati ako ima malo prostora - priča Boban.

Zlatan Ibrahimović? Ide u Napoli ili ipak kod vas u Milan?

- Ibra je drukčiji od drugih, on je unikatan, netko tko vam puno toga može donijeti. Vidjet ćemo što će biti s tom kombinacijom. Čak i ako više nema 28 nego 38 godina on je i dalje igrač moćne osobnosti. Ibrahimović je karakter koji cijeli klub može odvesti u pravom smjeru.

Milan je godinama rezultatski silno daleko od razine svoje tradicije i ugleda... Dokad?

- Teško je reći kada će se Milan vratiti. Dozvoljeno je sanjati i imati visoke ambicije i uvijek moramo razmišljati o velikim stvarima. Na žalost, to traje dugo vremena - rekao je Boban za RaiRadio 1 u emisiji ‘Anch‘io sport‘.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:20