StoryEditor

Boban dobio otkaz: ‘Hvala mu, klub se želi vratiti u sam vrh‘

Piše D  /  07.03.2020., 07:03h

Sada je i službeno - Zvonimir Boban više nije Chief Football Officer Milana. Legendarni Vatreni dobio je otkaz nakon što je dao, po mišljenju vlasnika ‘rossonera‘ Elliott grupe i izvršnog direktora Ivana Gazidisa, neprimjeren intervju za Gazzettu dello Sport, prenose 24sata.

No, to je samo opravdanje za odnos koji već mjesecima ne funkcionira. Boban i Gazidis nisu mogli pronaći zajednički jezik u velikoj većini stvari i dok je bivši Vatreni htio vratiti Milan na stare staze slave i europski vrh, Gazidis je u kombinaciji s vlasnicima htio, i čini se da će uspjeti, napraviti poligon mladih igrača spremnih za prodaju europskim konkurentima.

Boban se djelomično slagao s time tvrdeći da klubu trebaju i iskusniji igrači. Previše razmirica između dvojca dovelo je do toga da je Boban dobio otkaz, a Gazidis ostao na čelu kluba. Paolo Maldini je za sada ostao neokrznut.

- AC Milan potvrđuje da je Zvonimiru Bobanu obznanio kako je njegov ugovor za mjesto Chief Football Officer raskinut. Klub zahvaljuje Zvonimiru za njegove usluge posljednjih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u budućoj profesionalnoj karijeri - objavio je Milan u službenom očitovanju putem svoje internetske stranice.

- Klub će nastaviti davati podršku Stefanu Pioliju i prvoj momčadi u svim područjima i optimističan je po pitanju nadolazećih utakmica u sezoni 2020. Klupske ambicije i dalje ostaju povratak u sam vrh europskog nogometa  pazeći pritom na odgovorno investiranje u momčad u skladu s Uefinim financijskim fair playom.

Odnos s Gazidisom nije bio na razini jer Južnoafrikanac ima drugačiju viziju kluba. Stoga je njegov idući potez angažman Ralfa Rangnicka, čovjeka koji će preuzeti i klupu Milana i mjesto sportskog direktora te će donositi ključne odluke i imati sve ovlasti u gradnji momčadi. Nešto što je imao sir Alex Ferguson u Manchester Unitedu.

Hoće li takav Milan uspjeti veliko je pitanje. No, isto tako pitanje je i što će biti s Maldinijem koji bi u slučaju Rangnickova dolaska bio višak.

Zvonimir Boban svoj je posao radio časno i s najboljom namjerom, šteta je samo što nije dijelio istu viziju s čelnicima.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:00