StoryEditor

BMW u snijegu postao viralni hit: ‘Sve je dobro prošlo, Instagram mi ‘gori‘ od poruka‘

Piše D  /  04.12.2020., 09:12h

Iako imam zimske gume, zapeli smo u snijegu. Auto nije htio povući. Ja sam izašao gurati, a suputnica koja se vozila sa mnom upravljala je volanom. Gurao sam ga dva kilometra samo u vesti.

Ispričao je to Marko Papić (24), koji je u srijedu svojim BMW-om iz Zagreba krenuo za Rijeku autocestom A6. U snijegu je zapeo ispred tunela Sleme.

- Auto je sportski i nizak, nije uopće za snijeg. Ali nisam imao izbora, morao sam poslovno za Rijeku. Inače vježbam u teretani i nije mi bilo teško gurati auto, kao mali trening - kaže Marko. Dodaje da mu je instagram, nakon što je fotografija postala viralna, ‘izgorio‘.

- Dobio sam mnogo pozitivnih komentara - kaže.

- Nitko mi nije htio stati ni pomoći. Ljudi su samo prolazili, fotografirali me i smijali mi se. Na tom dijelu autoceste u to vrijeme nije bilo puno automobila, pa je sve prošlo sigurno. Kad bi netko prolazio, zaobišli bi me i nastavili dalje - kaže mladi vozač BMW-a. Nakon dva kilometra guranja uspio je upaliti automobil i krenuti dalje.

- Nismo više stali do Rijeke. Sretno smo stigli, bilo je malo borbe na nekim dijelovima ceste, ali smo vozili 30 kilometara na sat i sve je bilo u redu - dodao je Marko.

Fotografije i videosnimke koji su snimili putnici na A6 postale su viralni hit na društvenim mrežama. Zimski uvjeti na cestama koji su Marku zagorčali život i danas su mučili vozače. Snijeg je nastavio padati, osobito u gorju, a u Lici, središnjim predjelima i zapadnoj Slavoniji i kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom. Na to upozorava i Hrvatski autoklub (HAK). Zbog zimskih uvjeta danas je bio zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju, Istri i Dalmaciji te obrnuto, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:45