StoryEditor
američki državni tajnik

Blinken: Ključna uloga Hrvatske u integraciji zapadnog Balkana s Europom

Piše hina  /  05.04.2023., 16:28h

Ključna uloga Hrvatske u integraciji zapadnog Balkana s Europom i njezina sve veća energetska važnost bile su dominantne teme sastanka američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena s hrvatskim šefom diplomacije Gordanom Grlićem Radmanom u srijedu u Bruxellesu.

“Ovo je dobra prilika za razgovor o ključnoj ulozi koju Hrvatska ima u integraciji zapadnog Balknaa s Europom, o njezinoj sve važnijoj ulozi u energetici i o poslu koji ovdje zajedno radimo u NATO-u, uključujući pomoć Ukrajini”, rekao je Blinken prije početka sastanka s Radmanom.

Njih su dvojica razgovarala na rubu sastanka ministara vanjskih poslova koji su se okupili na dvodnevnom sastanku u Bruxellesu.

Održiva i dugoročna pomoć Ukrajini glavna je tema toga sastanka.

Hrvatska će u okviru Sveobuhvatnog paketa pomoći (CAP) Ukrajini osigurati pola milijuna eura, pruža joj humanitarnu pomoći te je primila tisuće ukrajinskih izbjeglica, rekao je hrvatski ministar Gordan Grlić Radman.

“Pomoći ćemo Ukrajini s našim iskustvom iz Domovinskog rata, uključujući i kroz projekt psihološke pomoći veteranima te u razminiranju”, ponovio je. 

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 20:53