StoryEditor

Blaž Župarić novi predsjednik Skupštine Županije Posavske

Piše D  /  29.11.2018., 04:11h

Na početku konstituirajuće sjednice Skupštine Posavske županije, u četvrtak u Domaljevcu, za predsjednika županije skupštine imenovan je Blaž Župarić iz HDZ-a BiH, a za dopredsjednika Mujo Puzić iz Pokreta demokratske akcije.

Na početku sjednice, kojom je predsjedavao bivši predsjednik Joso Marković, Skupština je upoznata s konačnim potvrđenim rezultatima izbora za Skupštinu Posavske županije, te su pročitana imena 21 zastupnika koji su dobili mandat u novom sazivu.

Dvadesetoro zastupnika je prihvatilo mandat, dok je Luka Lucić iz Posavske stranke odbio, prenosi Fena.

Zastupnicima su uručena uvjerenja o dodijeljenim mandatima, a nakon toga su dali svečanu prisegu.

Na sjednici su izabrani i članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva (Ivo Bilušić, Mario Ćošković , Damir Hamidović) i Povjerenstva za izbor i imenovanja (Željko Ćošković, Ilija Ilić, Anita Mikić, Mario Jurkić i Anes Osmanović) te konstituirani klubovi zastupnika konstitutivnih naroda, nakon čega je sjednica završena.

U izjavi za medije nakon završetka sjednice Blaž Župarić kazao je kako će iskoristiti sve svoje znanje i iskustvo kako bi novi saziv Skupštine radio profesionalno i učinkovito, sukladno poslovniku te ustavu Županije posavske.

- Smatram da imam dobre sugovornike u kolegama i kolegicama zastupnicima kako bi mogli korisno raditi na dobrobit ove županije - dodao je Župarić.

Predstavnicima medija obratio se i dopredsjednik Skupštine Mujo Puzić koji je naglasio kako će u ovom mandatnom razdoblju ostvariti dobru i plodonosnu suradnja sa zastupnicima, u smjeru donošenja kvalitetnih odluka za dobrobit Posavske županije.

Za vrijeme održavanja konstituirajuće sjednice, ispred zgrade županijske vlade okupilo se tridesetak poljoprivrednika kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo uvjetima raspisanog natječaja za dodjelu koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području općine Odžak, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:41