StoryEditor

Blamaža bh. nogometa: Hrvatski klubovi na udaru Nogometnog saveza

Piše D  /  20.03.2018., 10:03h

Zbog loših travnjaka nogometaši u pojedinim susretima ne mogu pokazati svoje nogometne umijeće, a ove sezone dvije utakmice su bile pod posebnim povećalom.

Iako nije bilo uvjeta za odigravanje susreta u Banja Luci i Krupi, isti su odigrani, što je pokazatelj neozbiljnosti u radu krovne kuće bh. nogometa.

U Banja Luci je u katastrofalnim uvjetima odigran susret 22. kola Premijer lige BiH između Borca i Zrinjskog. Rezultat je bio 1:1, a oba pogotka plod su slučajnosti, a ne izrađene akcije ekipa. 

Sudac Vladimir Bjelica prije susreta smatrao je kako nema uvjeta za igranje, ali je iz Sarajeva stigla ‘naredba‘ da se utakmica mora odigrati.

U ovom slučaju naravno oštećen je kvalitetniji protivnik, aktualni prvak Zrinjski kojemu je tako onemogućeno da pruža kvalitetniju igru i pobjedom zadrži prednost nad Željezničarom.

U priloženoj fotografiji možete vidjeti u kakvim su uvjetima igrali Borac i Zrinjski: 

U subotu smo svjedočili novoj blamaži u bh. nogometu. Iako je travnjak u Krupi bio 70-90 posto prekriven vodom, glavni sudac Elvis Mujić iz Banovića donio je odluku da se odigra susret Krupa - Široki Brijeg. 

Naravno, u takvim uvjetima kvalitetne igre, ni pogodaka, a na gubitku je najviše Široki koji je u regularnim uvjetima mogao ostvariti pobjedu i priključiti se borbi za naslov prvaka.

Odluke protiv nogometa koje su donijeli ljudi iz Sudačke organizacije i Nogometnog saveza BiH oba puta su bile uperene prema hrvatskim klubovima: HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg. Slučajno ili ne, jasniju sliku o tome dobit ćemo nakon završetka sezone, piše Pogled.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:51