StoryEditor

Bježao policiji, vozio u suprotnom smjeru, prošao kroz 6 crvenih na semaforu

Piše D  /  26.02.2019., 10:02h

U subotu oko 2.20 sati policijaci su na raskrižju Ulice kneza Branimira i Mandlove ulice zaustavili osobni automobil marke Ford Focus koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak iz Koprivnice.

Utvrdili su da je pod utjecajem alkohola od 0,82 promila. On je u jednom trenutku nastavio upravljanje automobilom i na znakove policajaca nije se zaustavio već se nastavio kretati suprotnim smjerom. Prošao je na više upaljenih crvenih svjetala na semaforu i to na ukupno 6 raskrižja, izvijestila je zagrebačka policija.

U bijegu pred policijskim službenicima, osumnjičeni 34-godišnjak počinio je još nekoliko prekršaja u stjecaju (prijelaz preko uzdužne neisprekidane crte na kolniku, vožnja u suprotnom smjeru, naglo usporavanje – kočenje i drugo). Oko 2.35 sati na Čulinečkoj su ga cesti policijski službenici zaustavili, a budući da je prlikom dovođenja u policijsku postaju pokušao pobjeći, svladan je uz uporabu sredstava prisile.

Osumnjičenom je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđen, a nakon toga je smješten u posebne prostorije na otrežnjenje. Nakon prekršajne obrade prepraćen je na Prekršajni sud u Zagrebu. Zbog počinjenih prekršaja sudac ga je kaznio ukupnom novčanom kaznom u iznosu većem od 23.000 kuna, kao i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:28