StoryEditor

Bjelica: Zvat ću Niku Kovača za savjet kako igrati protiv Benfice

Piše D  /  22.02.2019., 02:02h

"Dojam je da smo dobili jako teškog protivnika, najjačeg uz Inter, Arsenal, Chelsea, to je jedan od 7, 8 klubova koje je bilo bolje izbjeći, ali što je, tu je. Trebamo se dobro pripremiti, prva utakmica je u Zagrebu, vidjeli ste što smo u stanju napraviti uz našu publiku", prve su Bjeličine riječi nakon ždrijeba, prenosi Index.hr

Zatim se konkretno osvrnuo na Benficu.

"Porto je podcijenio moju Austriju, Benfica neće Dinamo"

"Benfica je gigant u europskom nogometu, godinama je u vrhu u Portugalu. Ove godine gledao sam njihovu utakmicu s PAOK-om, brza su i neugodna ekipa, kao i sve portugalske, igraju s puno Brazilaca. Bit će nam jako teško, ali vjerujemo u našu momčad, da šanse postoje i da ćemo odigrati dvije kvalitetne utakmice."

Je li se ikad u trenerskoj karijeri susreo s Portugalcima?

"S Portugalcima sam igrao protiv Porta s Austrijom, u Portu je bilo 1:1, vodili dugo i pred kraj primili gol. Drugu smo izgubili 1:0 iako smo bili puno bolji. Porto nas je tada podcijenio, ne vjerujem da će Benfica podcijeniti Dinamo, vjerujem da će biti maksimalno spremni nakon što pogledaju nađu sinoćnju utakmicu."

Prva utakmica igra se u Zagrebu...

"Za nas je važno da napunimo Maksimir i pokažemo se u svjetlu kao sinoć, dati svoj maksimum, napraviti što bolji rezultat i otići u Lisabon s nadom u prolaz."

"Psihološka priprema nam je trebala za Viktoriju, ali za Benficu neće"

Hoće li biti teško psihološki pripremiti momčad za Benficu?

"Psihološka priprema neće biti teška, za takvog protivnika se ne moraš psihološki pripremati, to je bio problem s Viktorijom. Bit ćemo maksimalno fokusirani, znamo kako se postaviti s takvim protivnikom. Imali smo sličnog u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Hapoel Beer Sheva, koju smo uvjerljivo pobijedili, bila je lepršava u napadu, ali s dobrom obranom može se igrati protiv takvih momčadi."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:10