StoryEditor

Bjelica stigao na Maksimir: Čeka se odluka o ponudi, Mamići spremni ići i na sud

Piše D  /  16.04.2020., 10:04h

Do rastanka Dinama i trenera koji je poslije 50 godina uspio sa zagrebačkim klubom prezimiti u Europi došlo je nakon što su Bjelica i igrači odbili smanjenje plaće. Dinamo je zbog pandemije koronavirusa objavio da svima u klubu smanjuje plaće, Bjelica i igrači su se pobunili, a sljedeći potez bio je tjeranje cijelog Bjeličinog stožera.

Problemi između Zdravka Mamića, šefa Dinama koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u Međugorju, i Bjelice počeli su nakon šokantnog ispadanja hrvatskog prvaka iz Lige prvaka u posljednjim minutama utakmice protiv Šahtara. Mamić je nedavno čak na Facebooku objavio primanja Nenada Bjelice i stručnog stožera. 

Dinamo: Dogovor ili sud

Dinamo na današnji sastanak stiže naoružan stavom: dogovor ili sud.

Index.hr piše da će Dinamo, u slučaju da Bjelica ne pristane na dogovor, odnosno ako se ne uspiju dogovoriti oko cifre za raskid, ići na varijantu jednostranog raskida po izvanrednim okolnostima, što je nedavno kao mogućnost propisala Fifa, pa će se to dalje morati i opravdati ekonomski pred Fifom, a možda i hrvatskim sudovima.

Ako Bjelica pristane, rastat će se sporazumno, a to je svima u cilju. Kolika će biti Dinamova ponuda? To nije poznato, ali se spominje se iznos do 800 tisuća eura. Podsjetimo, Bjelica ma ugovor još godinu i pol dana, a po sezoni je plaćen oko 1,5 milijuna eura.

Treba reći da je Dinamo Bjelici uplatio plaće za prva tri mjeseca ove godine i učvrstio pregovaračku i pravnu poziciju prije današnjeg sastanka.

U međuvremenu igrači su počeli potpisivati anekse o smanjenju plaća, prema sljedećoj odluci kluba: trećina primanja redovno, trećina u roku od šest mjeseci od odigrane prve utakmice u nastavku, a trećina im se neće isplatiti. Nisu potpisali svi, čeka se još navodno i kapetan Arijan Ademi, ali u klubu i ne računaju da će svi prihvatiti mjere i dogovor.

Novi trener Jovićević?

Njegov nasljednik trebao bi postati Igor Jovićević, prvi trener Dinamove mlade momčadi.

"Jovićević je sigurno glavni kandidat za klupu Dinama ako Bjelica ode, a za takav rasplet trebamo pričekati četvrtak. Sigurno je da Sergej Jakirović niti u jednom trenutku nije bio kandidat za prvog trenera Dinama, a hoće li zamijeniti Jovićevića u B momčadi, moguće je", kazao nam je izvor iz Dinama.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 16:54