StoryEditor

Bjelica nahvalio Benficu i zahvalio se Niki Kovaču

Piše D  /  06.03.2019., 07:03h

Benfica dolazi u Zagreb u strašnoj formi s devet uzastopnih pobjeda, a u zadnjem kolu portugalskog prvenstva lisabonski sastav je na gostovanju pobijedio Porto i preuzeo vodstvo na ljestvici.

- Benfica je u dobroj formi, ima dobrog trenera i igrače, uigrani su, ali vjerujem kako može biti bolji. Odlično se osjećam, gledajući momčad svaki dan, mogu imati takav osjećaj.

Portugalci su do sada u prvenstvu i Europi često rotirali sastav, no strateg Dinama ne vidi to kao problem.

- Bez obzira na načine igre napravit će nam poteškoće, jer je to snažna momčad. Njihov trener dosta rotira sastav i koristi sav svoj kadar, ali to nam neće biti otežavajuća okolnost. Znamo sve igraće i bit ćemo dobro pripremljeni.

Dinamo je do sada igrao napadački protiv svih suparnika u Europi, a Bjelica je otkrio hoće li možda mijenjati taktiku za Benficu koja je do sada najjači protivnik.

- Nećemo mijenjati način igre, bio je jasan.

Bjelica je kazao kako čvrsto stoji na zemlji premda su ‘modri‘ ostvarili povijesni uspjeh.

- Čvrsto sam na zemlji, to igrači osjete. Igrače uspjeh malo ponese, to je normalno, s uspjehom se teško nositi. Međutim, mi smo fokusirani na rad i na treninge. Ako ćemo ispunjavati naše zadatke na terenu onda su nam izgledi veliki. 

Nakon ždrijeba je rekao kako će zvati bivšeg hrvatskog izbornika Niku Kovača koji je s Bayernom igrao protiv Benfice u skupini Lige prvaka.

- Želim mu se zahvaliti na pomoći i poželjeti sve najbolje protiv Liverpoola. Pomogao mi je s nekim informacijama. Bio je to tada drugi sustav i drugi trener, ali neke informacije su mi dobro došle.

Zbog UEFA-ine kazne Bjelica neće voditi utakmicu, umjesto njega to će raditi 43-godišnji Austrijanac Rene Poms s kojim Osječanin surađuje već godinama. Bjelica smije do 90 minuta prije utakmice biti s momčadi i održati sastanak, a nakon toga ne smije imati nikakvu komunikaciju s momčadi i suradnicima.

Trener Modrih je kažnjen jer je za vrijeme utakmice protiv Viktorije Plzen, nakon jednog auta povukao igrača Viktorije Milana Havela koji je držao loptu u ruci. Sudac je Bjelicu isključio, a UEFA potom kaznila. Bjelica je nakon isključenja stao na novinarsku tribinu, a uz njega Marko Vukelić, pomoćnik sportskog direktora koji je imao voki-toki i sve što mu je Bjelica govorio prenosio je Ninu Buli na klupi. Ovoga puta takva ‘akcija‘ neće biti dozvoljena.

Utakmicu ću gledati na stepenicama pored novinarske lože, već su spremne sjedalice, kazao je.

Otkako je preuzeo Modre, Bjelica je vodio momčad na 39 utakmica upisavši pritom 29 pobjeda, sedam remija i svega tri poraza. Pod njegovim vodstvom Dinamo je izgubio jednu utakmicu u prvenstvu i dvije u Europi. 

U prvenstvu je Dinamo izgubio na Rujevici od Rijeke (0-1), a u Europi od Young Boysa (1-2) u play-offu Lige prvaka, te od Viktorije Plzen (1-2) u prvom susretu 16-ine finala Europske lige.

23. travanj 2024 14:15