StoryEditor

Bjelica: Livaković je spreman za reprezentaciju i jače lige

Piše D  /  05.05.2019., 11:05h

Zagrebačka momčad već nekoliko kola ima osigurani naslov prvaka, što je, priznaje Bjelica, jedan od razloga zašto je teško pripremiti igrače za posljednje utakmice u sezoni.

"Dečki su reagirali vrhunski profesionalno pred ovakvom kulisom. Zahvaljujem našim navijačima koji su došli na stadion po ovakvom vremenu i bodrili nas do kraja. Istina je da nije bilo lako u ovakvoj atmosferi, i to ne samo zato što je bila kiša, hladno vrijeme, vjetar, već i zato što imamo 20 bodova prednosti. Općenito je teško uz ovakav bodovni razmak pripremati momčad za utakmicu. Ali igrači su još jednom, kao puno puta ove sezone, pokazali vrhunski profesionalizam i čestitam im na tome. Izvukli su najbolje u ovoj situaciji, zabili tri gola, nisu primili nijedan, sve je bilo u onakvom stilu u kakvom nam je bila cijela sezona", rekao je Bjelica.

Jedan od onih tko je briljirao protiv Lokomotive bio je vratar Dominik Livaković. U trenucima kada je Lokomotiva prijetila iz kontri, Livaković je sjajnim intervencijama odbijao sve pokušaje gostiju. Zato je jedan od novinara na presici pitao Bjelicu treba li mladi vratar već sada preuzeti poziciju prvog golmana hrvatske reprezentacije?

"Dobro, to je posao izbornika, on najbolje zna tko mu je u pravoj formi i to treba prepustiti njemu. Livaković je u kadru reprezentacije, već je i igrao neke utakmice. Ako dobije šansu, ja sam siguran da će opravdati povjerenje. Spreman je i za Dinamo i za reprezentaciju pa i za jače lige. Za njega nema brige, vrhunski je dečko, vrhunski profesionalac. Ako dobije priliku, reagirat će na top razini."

Rrahmani je danas zabio 2000. gol Dinama u HNL-u i tako ušao u povijest kluba.

"Ne samo to, nego je zabio predivan gol. Nismo očekivali da će baš on postići taj jubilarni pogodak. Uostalom, u prvom poluvremenu je bio u situaciji kad je trebao pucati pa to nije učinio, kasnije je dobio malu kritiku, objasnili smo mu da u takvoj poziciji mora šutirati. Kasnije se ipak odvažio. Drago mi je zbog njega, pošten je dečko, pošten igrač, nadam se da će još neko vrijeme ostati s nama."

Bjelica je u najavi utakmice pohvalio najboljeg igrača Lokomotive, Luku Ivanušeca. I danas je odigrao jako dobro i vjerojatno bi došao do pogotka da nije bilo Livakovića. 20-godišnji ofenzivni veznjak spominje se u kontekstu dolaska u Dinamo.

"Ima veliki potencijal, a mislim da je to i danas pokazao. Stvarno je dobar igrač vrhunske kvalitete, vjerujem da bi kod nas mogao igrati na još višoj razini. Naravno, igrača ne analiziramo na jednoj utakmici nego u cijeloj sezoni, u duljem razdoblju. A, on je u Lokomotivi ove sezone pokazao najviše", prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:06