Article_Top_970x250

​Bjegunac iz mostarskog zatvora uhićen u Hrvatskoj

Osuđeni ubojica Mladen Džidić

​Bjegunac iz mostarskog zatvora uhićen u Hrvatskoj

lip 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Osuđeni ubojica Mladen Džidić, koji je od 7. siječnja ove godine u bijegu pa je za njim bila raspisana međunarodna crvena Interpolova tjeralica, uhićen je prije nekoliko dana u Hrvatskoj, doznaje Dnevni avaz.

Džidića su uhitili policijski službenici u Sesvetama, gdje se u zadnja četiri mjeseca krio u jednom unajmljenom stanu. O tome je službeno informiran i Interpol Sarajevo, a Džidiću je u Hrvatskoj određen i pritvor, koji je na snazi do 19. kolovoza.

Uhićen je nakon što je otkriveno da je prijetio smrću jednom državljaninu Hrvatske, zbog čega je i lociran u Sesvetama i lišen slobode. Potraživao se zbog teškog ubojstva.

Za njim je Županijski sud u Mostaru raspisao tjeralicu, jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića.

Džidić je koncem svibnja 2010. pred Županijskim sudom u Mostaru zbog ubojstva Obradovića, počinjenog 13. listopada 2009. iz koristoljublja, osuđen na 20 godina zatvora.

No, zatvorska kazna poslije mu je nakon žalbe smanjenja, a prvobitno je služio u Kaznenopopravnom zavodu Zenica. Među Mostarcima poznat pod nadimkom Džida, ovaj osuđenik poznat je i zbog više incidenata u mostarskom zatvoru, prijetnjama, tučama.

Dnevnik.ba