StoryEditor

Bivši vatreni opisao stanje u Izraelu: "Užas, još nikad nije bilo ovako..."

Piše D  /  12.05.2021., 01:05h

Nisam u Izraelu, u Maroku sam, snimam neku emisiju, reality show, govori Giovanni Rosso (48).

Bivši nogometaš Zadra, Zagreba, Hajduka i hrvatske reprezentacije (19 nastupa, jedan gol) od 1996. igrao je u Izraelu, promijenio pet klubova i ostao živjeti ondje. Gdje je postao prava zvijezda, prije koju godinu i pobjednik "Survivora", pišu 24sata.hr.

Nije uživo svjedočio bombardiranju Tel Aviva, ali ondje mu je obitelj.

- Žena, sin, prijatelji... Ma užas, nikad nije bilo ovako! Pa to je 300 raketa na Tel Aviv i okolicu, ajme majko! I, što je najgore, izraelski Arapi izašli su na ulice u Haifu, Tal Aviv, zapalili su par izraelskih restorana, bacali kamenje na izraelske automobile, bio je linč... Sve se to događalo jučer - priča Rosso.

Njegov je dom u Haifi.

- To je na sjeveru i ondje je mir: Ali tamo su Libanon, Sirija, i tko zna kad može nešto eskalirati - kaže, a onda uspoređuje:

- Ovo je kao u Zadru 1992. godine! Užas. Znate, ja njima stalno govorim "Vi niste ni osjetili pravi rat", to je borba protiv terorizma, pa oko Gaze, vamo - tamo... Sad je, čini mi se, pravi rat.

U politiku se nikad nije miješao niti je zbog desetljećima nestabilne situacije poželio odseliti se iz Izraela.

- Danas je Izrael vojno nadmoćniji nego što je bio prije desetak godina. A svi ratovi počinju oko Jeruzalema, od Križarskih na dalje. Odlazak? Ne, ne razmišljam o odlasku, završit će ovo brzo.

Ali, kao ni dobar dio Izraelaca, nije očekivao da će udariti na Tel Aviv.

- Nikad nije bilo ovako. Pa znaš li ti što znači Tel Aviv, koliko je ondje diplomata! Zvao sam odmah ujutro našu veleposlanicu, kazala mi je da je ona dobro, zahvalila na pozivu i brizi... Škole su zatvorili, ljudi su se povukli, boje se...

Rosso se u Izrael vraća tek oko 15. lipnja, a u Hrvatsku bi trebao krajem mjeseca.

- Nisam zbog korone djecu vidio od rujna...

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:37