Article_Top_970x250

Bivši trener Dinama je novi izbornik reprezentacije BiH

službeno

Bivši trener Dinama je novi izbornik reprezentacije BiH

sij 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA/EFE

Bugarski trener Ivaylo Petev (45) je novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Petev je danas dobio podršku na zasjedanju Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH te će u predstojećem periodu predvoditi s klupe popularne Zmajeve.

Peteva je prethodno izabrala prvobitno nepotpuna Komisija za izbor izbornika, budući da predsjednik Nogometnog saveza Elvedin Begić nije bio prisutan na sastancima u društvu Vice Zeljkovića, Irfana Durića, Milorada Sofrenića i Ivana Beusa.

Begić se u međuvremenu pojavio na Komisiji, ali nije prisustvovao današnjoj sjednici Izvršnog odbora, baš kao i Ranko Vučković iz Prijedora, koji je otkazao dolazak jer se nalazi u izolaciji zbog koronavirusa.

Petev će biti ujedno prvi stranac i ukupno 12. izbornik u povijesti reprezentacije BiH, ne uzimajući u obzir da su po jednom kao vršitelji dužnosti na klupi reprezentacije sjedili Avdo Kalajdžić i Denijal Pirić, a Fuad Muzurović je u dva mandata vodio Zmajeve.

Novi izbornik će se odmah morati baciti na posao budući da kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru počinju već u ožujku.

Zmajevi će kvalifikacije otvoriti gostovanjem Finskoj 24. ožujka, a sedam dana kasnije u BiH dolaze svjetski prvaci Francuzi.

Dnevnik.ba