StoryEditor
Juan Carlos I.

Bivši španjolski kralj dolazi u Madrid, prvi put nakon dvije godine u egzilu

Piše hina  /  18.05.2022., 23:25h

Bivši španjolski kralj Juan Carlos I., koji je u egzilu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od kolovoza 2020. nakon optužbi za malverzacije, sutra će posjetiti zemlju prvi puta u dvije godine, objavila je danas Kraljevska palača.

Juan Carlos I. objavio je "svoju odluku da posjeti Španjolsku od 19. do 23. svibnja", pojasnila je palača koja precizira da će bivši kralj biti u Sanxenxu u Galiciji a potom otputovati u Madrid.

Susrest će se sa sinom

Tom prigodom susrest će se sa sinom, kraljem Filipom VI. i njegovom suprugom Sofijom i drugim članovima obitelji, prije nego odleti za Abu Dhabi gdje je sada njegovo stalno boravište, dodala je palača..

Kralj želi redovito posjećivati svoju obitelj i prijatelje u privatnom aranžmanu, dodaje se u priopćenju.

Juan Carlos I. koji je abdicirao 2014. u jeku skandala, napustio je Španjolsku u kolovozu 2020. nakon više kompromitirajućih otkrića o njegovu stilu života i nejasnom podrijetlu imovine.

Obustavljene istrage

Tri istrage protiv njega u Španjolskoj konačno su obustavljene početkom ožujka, čime je otvoren put za njegov mogući dolazak u Španjolsku.

Prije nego je Juan Carlos I. otišao u egzil, Filip VI. odlučio je ne prihvatiti njegovo nasljedstvo i povući mu godišnju alokaciju od gotovo 200.000 eura.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:08