StoryEditor

Bivši šef FBI-ja Mueller istražuje povezanost Trumpa i Rusije

Piše D  /  29.07.2021., 23:46h

Do imenovanja je došlo nakon sve glasnijih zahtjeva, među kojima i onih članova Kongresa, za neovisnom istragom navodnih ruskih napora da utječu na ishod američkih predsjedničkih izbora u korist Trumpa a na štetu demokratske kandidatkinje Hillary Clinton, piše HRT.

Američki predsjednik je suočen s brojnim krizama nakon što je prošlog tjedna otpustio šefa FBI-ja Jamesa Comeya, koji je istraživao moguću kooordinaciju između članova njegovog tima u kampanji i ruske vlade. Dan nakon što je smijenio svog savjetnika Michaela Flynna, koji je propustio spomenuti kontakte s jednim ruskim diplomatom, Trump je navodno tražio od Comeya da zaključi istragu o Flynnu, objavio je u utorak The New York Times.

Smjena Comeya zaprepastila je Washington i izazvala sumnje među demokratima da Bijela kuća pokušava osujetiti istragu FBI-a o upletanju Rusije u američke predsjedničke izbore te su neki demokrati Trumpov potez usporedili s "pokoljem subotnje večeri" iz 1973. kada je tadašnji predsjednik Richard Nixon smijenio posebnog nezavisnog tužitelja koji je istraživao aferu Watergate. 

Ulje na vatru dolijevaju i najnovije medijske optužbe kako je Trump tijekom prošlotjednog sastanka s ruskim šefom diplomacije Rusiji proslijedio povjerljive informacije,a što demantiraju i Bijela kuća i Kremlj.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:28