StoryEditor
ispravka netočne informacije

Ruski svećenici nisu blagoslivljali "Sotonu", korisnik Twittera lažno predstavio fotografiju staru najmanje sedam godina

Piše desk  /  14.05.2022., 09:20h

14. svibnja 2022. na našem portalu objavljeno je, pod naslovom "Bivši ruski oligarh: ´Nikad nećete vidjeti ništa čudnije, ruski svećenici blagosivljaju raketu zvanu Sotona´, kako ruski svećenici blagoslivljaju raketu zvanu "Sotona", a što je preneseno s portala Index.hr.

Neovisnom provjerom vjerodostojnosti informacije stranice Raskrinkavanje.ba, a što je obrazloženo u tekstu na ovoj poveznici, utvrđeno je da objava Mihaila Hodorkovskog na Twitteru nije prikazivala svećenike Ruske pravoslavne crkve kako blagoslivljaju raketu "Sotona".

Točno je da je Rusija imala rakete naziva "Sotona" i "Sotona II.", no sporna fotografija ne prikazuje blagoslivljanje niti "Sotone", niti "Sotone II.", niti ima veze s ratom u Ukrajini i bilo kakvim recentnim događajima.

Reuters je nadalje potvrdio da na fotografiji nije "Sotona" nego vjerojatno mobilna interkontinetalna balistička raketa na čvrsto gorivo naziva SS-27 “Yars”.

image

Neistinita i obmanjujuća objava Mihaila Hodorkovskog

SCREENSHOT -

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 21:34