StoryEditor
dennis gratz

Bivši predsjednik NS-a u nacionalističkoj Demokratskoj fronti: S Komšićem "u političku i svaku drugu borbu"

Piše desk  /  07.03.2022., 13:50h
Bivši predsjednik Naše stranke i zastupnik u Federalnom parlamentu Dennis Gratz novi je član Demokratske fronte.

Gratz već četiri godine nije aktivan u politici, s obzirom na to da se nakon isteka mandata u Parlamentu FBiH 2018. godine povukao, a ubrzo i napustio Našu stranku.

S vremena na vrijeme u medijima je komentirao političke procese u BiH, a sada se odlučio aktivnije uključiti i to kao član Demokratske fronte.

"Osjećao sam potrebu da se priključim borbi koju vodi Željko Komšić kao predsjednik, političkoj, a ako bude potrebno i svakoj drugoj", kazao je Gratz.

Poručuje da mu se sviđa koncept nove Demokratske fronte koju gradi Komšić.

"Čini mi se da je tu bilo nekih ljudi koji su ga iznevjerili, gledali samo vlastiti interes, ali isto tako vidim da se tu pravi novi projekt, i moram priznati da mi to izgleda vrlo ozbiljno. To je jedan miks starih, poštenih kadrova koji su uvijek držali patriotski kurs, i novih lica koja će unijeti novu energiju stranci. Što se tiče borbe za građansku državu, ja tu ne vidim konkurenciju Demokratskoj fronti", ističe Gratz.

Kazao je da je i sam nekada sumnjao u Komšićev pristup, ali da se nakon 2018. sve promijenilo.

"Da budem do kraja otvoren, i ja sam nekad imao sumnje je li Komšićev pristup ispravan, ali je sve što se izdogađalo od 2018. godine pokazalo da je bio u pravu, da je vidio dalje od svih nas, i da je bio spreman pretrpjeti i mnoge udarce zbog svojih, pokazat će se, ispravnih stavova", zaključuje novopečeni član Demokratske fronte.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 10:58