StoryEditor

Bivši policijski inspektor udario novinara šakom

Piše D  /  30.07.2021., 02:11h

Simić je u izjavi kolegama novinarima rekao da ga je Trninić bez ikakvog razloga počeo vrijeđati i zatim udario, te da je tada došlo do obračuna između njih dvojice. Trninić je ranije ostao bez posla, zbog nasilničkog ponašanja i nekoliko napada na građane, a nije želio komentirati ovaj posljednji slučaj, piše Dnevni list.

U Policijskoj upravi Banja Luka rekli su da su obaviješteni da je u Cerskoj ulici u Banja Luci došlo da narušavanja javnog reda i mira.
– Dolaskom na lice mjesta utvrđeno je da su se fizički sukobile dvije osobe. Policajci su dokumentirali prijavu, a nastavlja se sa poduzimanjem potrebnih mjera radi utvrđivanja svih činjenica u ovisnosti od kojih će se utvrditi prekršajna ili kaznena odgovornost sudionika tučnjave, pojasnili su u PU Banja Luka.

Simić je ispričao da je došao u spomenuti kafić sa jednom ruskom novinarkom koja je dopisnica agencije sa Krima, kako bi im dao izjavu.
– Tijekom razgovora sa novinarkom nekoliko stolova od nas sjedio je neki čovjek koji je nakon nekog vremena počeo da nam dobacuje, ali nisam obraćao pažnju na njega. Tog čovjeka nikada ranije nisam vidio, rekao je Simić.

Kaže da je poslije nekog vremena taj čovjek prišao njihovom stolu i sjeo s njima, te počeo nešto pričati.
– Pokušao sam mu objasniti da je riječ o poslu i da nas pusti da završimo, međutim on je to ignorirao. Rekao mi je da ćemo popiti piće i da će nam on objasniti neke stvari. Pokušao sam ga opet lijepo zamoliti da ustane od stola, međutim nije me poslušao, istakao je Simć.

On je dodao da je tada okrenuo leđa Trniniću, a koji je zatim počeo da ga vrijeđa.
– Nazivao me pogrdnim i nepristojnim riječima, a kada sam ga pogledao vidio sam mu zlo u očima i očekivao sam da će me napasti jer je tako izgledao. Samo što sam mu okrenuo leđa, udario me šakom, pojasnio je Simić.

Prema njegovim riječima, on se tada okrenuo i iz straha da ne dobije novi udarac, uzvratio je i udario Trninića.
– Tada je došlo do obračuna i uspio sam ga savladati i oboriti na zemlju. Držali smo se za ruke i pitao sam ga da li je dosta i da prestane sa ovim, međutim on se i dalje otimao i pokušavao me udariti, rekao je Simić.  

Kaže da je nakon što se smirila situacija otišao u policijsku postaju i sve prijavio i da je tada saznao da ga je napao Trninić koji je bivši policijski inspektor.
– Policajci su mi rekli da im je to bivši kolega i da nije prvi put da ovako nešto uradi. Nadam se da će neko od nadležnih institucija nešto uraditi i opasnog čovjeka skloniti sa ulice, zaključio je Simić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:35