StoryEditor

Bivši direktor Intera: Mourinho je pobjegao, znao je što se sprema...

Piše D  /  28.04.2021., 09:04h

Ipak, iste večeri kada je na Santiagu Bernabeuu u finalu LP-a dobio Bayern s 2:0, Mourinho se sastao s Florentinom Perezom i dogovorio da će preuzeti klupu Real Madrida. Tadašnji direktor Intera Ernesto Paolillo otkrio je da je Portugalac napustio Inter jer je znao da se sprema zahtjevno razdoblje te je rekao da mu to nikad neće oprostiti.

"Moja ideja je bila razmontirati ekipu. Bila je to pobjednička ekipa, ali igrači su bili potrošeni i ispražnjeni. Mourinho je to znao i pobjegao je iste noći. Nikad mu to neću oprostiti", rekao je Paolillo.

"Bio sam uvjeren da ekipu treba razmontirati jer ne možete osvojiti Ligu prvaka i odmah nakon toga reći medijima da želite novi ugovor", otkrio je Paolillo, referirajući se na Diega Milita, koji je u finalu zabio dva gola Bayernu, a zatim zatražio novi ugovor i to odmah obznanio medijima.

Mourinha je na klupi Intera zamijenio Rafael Benitez, a to se pokazalo kao loš potez. Dobio je otkaz već u prosincu iste godine. Paolillo je rekao da nikad nije ni htio dovesti Beniteza, nego da je njegova želja bio Antonio Conte, tada još uvijek neostvareni trener. Gazda Intera Massimo Moratti tome se usprotivio.

"Smatrao sam da bi bilo sjajno krenuti iznova s drugim trenerom, a ne Rafom Benitezom. Razmišljao sam o Conteu, on se sjeća toga. Razgovarao sam s njim, imao je jasne ideje, ali problem je bio što Moratti nije htio dovesti Juventina nakon što je Mourinho otišao", završio je Paolillo.

Paolillo je Inter napustio 2012. godine, a sedam godina nakon toga njegova se želja ostvarila - Antonio Conte preuzeo je Inter te ga ove sezone vodi prema naslovu talijanskog prvaka, prvom još od Josea Mourinha, prenosi Index.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:43