StoryEditor
miletić u pressingu

Bivši DF-ovac: Naš vođa pregovora izvadio je papirić na kojem pišu Komšićeve upute kojih šest direktora poduzeća treba postaviti

Piše DESK  /  19.05.2022., 07:00h

Zlatko Miletić, aktualni član Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, premda je dobio mizeran broj glasova hrvatskih birača, otkrio je u Pressingu na N1 kako se odbio na predstojećim općim izborima kandidirati za hrvatskog člana državnog predsjedništva.

Željko Komšić je ponovo najavio kandidaturu? Podržavate li vi njegov potez?

Podržavam ja svakog, to je demokratsko pravo. Ali mislim da će njegova kandidatura prouzrokovati još četiri godine problema. Imat ćemo kroz dvije strane ogroman pritisak.

Vaša kandidatura za člana Predsjedništva BiH?

Ja sam to eksplicitno odbio jer ne želim napraviti bilo kakav problem Bosni i Hercegovini.

Komšić je nedavno rekao da ste iz DF-a otišli jer vas je privatno uvrijedio, kao i vi njega?

Žao mi je što je to okrenuo u privatni kontekst. Htio sam stranku napustiti mjesecima prije konačne odluke. Točno je da sam sudjelovao u pregovorima s SDA. Točno je i da sam podržavao koaliciju na državnoj i federalnoj razini. A dogovor je bio da na županijskoj razini ne diramo Šestorku ni na koji način. Nikad se nitko iz DF-a tijekom ta tri mjeseca pregovora iz DF-a nije izjasnio o problemu kriminala. I onda kada smo došli gdje se biraju direktori poduzeća i naš vođa ekipe pred predstavnicima drugih političkih stranaka iz džepa izvadi šest imena koja su kemijskom olovkom napisana na papiru i ja pred svima njima pitam tko su ti ljudi. Čovjek kaže - rekao je predsjednik. Nitko nije iz DF-a. O čemu mi pričama, ako se to papirićima rješava i neka zovne te ljude u tajništvo i neka oni to rade.

Dnevnik.ba

19. rujan 2023 17:34