StoryEditor

Bivši američki marinac pronađen kako špijunira naftne rafinerije u Venezueli

Piše D  /  12.09.2020., 10:09h

U televizijskom obraćanju Maduro je rekao da je špijun pronađen u četvrtak s oružjem i velikim količinama gotovine u blizini rafinerija Amuay i Cardon. Dodao je da je taj čovjek služio kao marinac u bazama CIA-e u Iraku. Dodatne detalje nije otkrivao, piše BBC, prenosi Klix.ba.

Sjedinjene Američke Države do sada nisu javno komentirale ove tvrdnje.

Maduro je također rekao da su venezuelanske vlasti nedavno spriječile eksploziju u rafineriji El Palito u sjevernoj državi Carabobo. Predsjednik nije obrazložio tko je namjeravao podmetnuti eksploziju ni kako je otkriven.

Podsjetimo da je sud u Venezueli prošlog mjeseca osudio dvojicu bivših američkih vojnika na 20 godina zatvora zbog pokušaja svrgavanja predsjednika Madura. Luke Denman i Airan Berry proglašeni su krivima za zavjeru, nezakonitu trgovinu oružjem i terorizam.

Američki predsjednik Donald Trump, dugogodišnji protivnik socijalističkog predsjednika Madura, negirao je optužbe Venezuele da stoji iza tog incidenta.

Podsjetimo, odnosi između SAD-a i Venezuele izuzetno su napeti proteklih mjeseci. Maduro je optužio SAD da manipulira političkom oporbom kako bi ukrala ogromno naftno bogatstvo zemlje.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:15