StoryEditor
Florence Hartmann

Bivša glasnogovornica Haškog suda: "Bh. građani su bili u težoj situaciji nego Ukrajinci danas, a gdje je tada bila Europa"

Piše desk  /  06.03.2022., 13:07h
Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Haškog tribunala se Skypeom uživo javila u program FACE televizije, gdje je komentirala aktualne događaje i rusku invaziju u Ukrajini.

- Gdje je Europa bila za BiH kad je trebalo 90-tih?! EU se probudila nenaoružana i ne može zaštititi Ukrajinu! BiH i sve zemlje Zapadnog Balkana trebaju što prije u EU! Oni koji blokiraju BiH neka idu u Rusiju - rekla je Hartmann.

Putin radi što je radio Milošević

Ističe da Putin radi isto što je radio Slobodan Milošević.

- Vjerovalo se Miloševiću! Putinu se ne vjeruje. Europa je dužna BiH, dužna je svojim vrijednostima koje nije branila u BiH. Kockamo se je li Putinova meta Moldavija ili BiH. 

Bisera Turković došla u Francusku da traži da se BiH primi u EU. Ako je Emmanuelu Macronu stalo do mira, trebao je da je primi na razgovor. 

EU gubi kredibilitet

EU gubi kredibilitet. Države koje uđu u EU ne mogu nastaviti s korupcijom - ističe Hartmann.

Hartman je imala i poruku za bh. građane.

- Vi ste pokazali šta je ponos, hrabrost i otpor, a bili ste u težoj situaciji nego Ukrajinci danas. Ne plašite se, ne paničite, budite oprezni, a ne naivni. Kupujte brašno, ali samo da mi možete napraviti pitu - poručila je Hartmann u javljanju za Face.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:13