StoryEditor

"Bit će mi čudno igrati protiv Rakitića i kluba mojeg života"

Piše D  /  21.07.2019., 01:07h

Pet dana kasnije, u subotu, Iniesta će prvi put u životu zaigrati protiv "kluba svojeg života", kad Barcelona dođe na gostovanje u sklopu japanske turneje.

Povodom godišnjice debija u Japanu i sudara s Barcelonom, Iniesta je napisao pismo svojim navijačima. Prenosimo ga u cijelosti.

"Godina dana od mojeg debija u dresu Vissel Kobea bit će 22. srpnja. Već jedna godina, i to vrlo intenzivna godina na svim razinama. Moja prva godina kao bivšeg igrača Barcelone i moja prva godina u Japanu, zemlji koja je toliko drukčija od Španjolske", započeo je Iniesta.

"Rekao sam puno puta: volio bih da sam mogao završiti karijeru u Barceloni, uz prijatelje koje imam u svlačionici, na veličanstvenom stadionu kakav je Camp Nou, uz ljubav navijača i igranje u vrhunskim natjecanjima poput La Lige i Lige prvaka. Ali postoje trenuci kad treba donijeti odluke. Jednu sam donio već s 12 godina, uz potporu obitelji, kad sam napustio Fuentealbillu i prešao u La Masiju. Ponovno sam to učinio prije godinu dana, ovaj put uz potporu proširene obitelji. Došao sam u Japan kako bih nastavio uživati u nogometu.

Što se tiče rezultata, nisu onakvi kakvi bismo željeli da budu, ali nogometno iskustvo vrlo je zanimljivo. Japanski nogomet vrlo je kompetitivan, a navijači su vrlo strastveni, premda se možda ne čini tako. Atmosfera na stadionima zaista je nevjerojatna. Vidjet ćete kad budemo igrali protiv Barcelone 27. srpnja u Kobeu jer stadion Noevir zasigurno će biti pun. Uvijek se ugodno iznenadim privrženošću koju mi navijači iskazuju kamo god dođemo. Vrlo su zahvalni i puni poštovanja.

I obitelj i ja oduševljeni smo životom u Kobeu. Na početku je bilo teško zbog jezika, običaja i hrane, ali djeca su se brzo prilagodila, baš kao supruga Anna i ja. Dokaz je tome proširenje obitelji Romeom koji će prve godine života iskusiti u Japanu. Vrlo smo sretni što smo šesteročlana obitelj.

Zanimljivo je što godinu dana nakon što sam došao ovamo Barcelona stiže u posjet mojem gradu. Nema sumnje, bit će to posebna utakmica za sve. Bit će čudno imati Busquetsa, Jordija Albu i Rakitića na suprotnoj strani, bit će čudno igrati protiv kluba mojeg života i bit će to dan velikih emocija za mene. Nadam se da ćemo svi uživati u njemu i da će se navijači Vissel Kobea dobro zabaviti gledajući odličnu utakmicu", zaključio je legendarni katalonski veznjak, prenosi Index.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 14:14