MOSTAR, 31. marta (FENA) - Uskrsnu misu u prepunoj mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.(Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
mostar

Biskup Petar Palić slavio uskrsnu misu u mostarskoj katedrali: Samo oni koji se ne boje za svoj život mogu ga zaista dati

Piše fena  /  31.03.2024., 15:20h

Uskrsnu misu u prepunoj mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Mostarski biskup istakao je kako je uskrsnuće temelj svega.

- Često se čini kako posvuda oko sebe vidimo nepravdu, zlo, ravnodušnost i okrutnost, ali usred tame uvijek nešto novo oživi i prije ili kasnije urodi plodom - kazao je biskup Palić.

Dodao je kako se "svaki dan u našem svijetu" ljepota iznova rađa i uzdiže te da su se ljudska bića s vremena na vrijeme uzdizala iz situacija koje su se činile osuđenima na propast.

- Tamo gdje smo se stvarno upleli, uključili srcem, vjerom i životom u ovaj događaj uskrsnuća, kada povjerujemo u taj događaj, naša tama odjednom postaje svjetlo, ustvari to je istina ovog evanđeoskog događaja. S ovim događajem stvarno možemo živjeti. U ovom događaju nestaje sav strah. Ovaj događaj budi nadu, otvara nove horizonte ljepote života kakav god on bio. U ovom događaju svaki život, ali i svaka smrt dobiva svoj konačni smisao i svako tko uroni u ovaj događaj može doista voljeti, jer samo oni koji se ne boje za svoj život mogu ga zaista dati.

Stoga, danas na Uskrs tražimo Isusa koji nam dolazi u susret. Možemo ga tražiti među mrtvima, ali čujemo riječ nebeskih anđela „nije ovdje uskrsnuo je“, i zato se trebamo okrenuti i tražiti ga među živima - poručio je biskup Palić.

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 23:53