StoryEditor

Biskup Komarica s načelnikom općine Sanski Most razgovarao o pomoći hrvatskim povratnicima

Piše D  /  18.01.2018., 11:01h

U srijedu, 17. veljače 2018. biskup banjolučki mons. Franjo Komarica s dvojicom suradnika pohodio je načelnika općine Sanski Most u Unsko-sanskom kantonu u FBiH  Farisa Hasanbegovića, prenosi KTA.

Načelnik je biskupu Komarici i njegovoj pratnji izrazio srdačnu dobrodošlicu i predstavio mu svoje bliske suradnike. Biskup Komarica se prisjetio svojih brojnih razgovora s bivšim načelnicima iz predratnoga, ratnoga i poratnog vremena, u kojima je bila uglavnom ista tema: potpuna zastupljenost hrvatske populacije na području te općine od strane općinskih i kantonalnih vlasti.

Načelniku Hasanbegoviću je iznio molbe Hrvata katolika iz župe Sasina, Stare Rijeke i Sanski Most da im se konačno popravi put kroz njihova sela te da i oni dođu na red na obnovu svojih kuća.

Načelnik Hasanbegović je potvrdio kako mu je poznata doista bijedna situacija putne mreže osobito prema Staroj Rijeci a i prema Sasini, te pojasnio kako su te ceste regionalnog karaktera i kao takove u nadleštvu kantonalne vlasti u Bihaću, koja svoje obaveze godinama zanemaruje. Požalio se na odnos međunarodnih organizacija koje samo Srbe smatraju povratnicima te njima popravljaju kuće.

Hrvati zapravo ne pripadaju nikome te su dodatno osuđeni na obespravljenost. Zamolio je biskupa Komaricu da se on zauzme gdje zna za pomoć preostalim Hrvatima i onima koji se žele vratiti, a da će on osobno rado primiti delegacije Hrvata koji traže političku, pravnu ili materijalnu pomoć.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:36