StoryEditor
intervju za večernji list

Biskup Komarica: Plemeniti Bošnjak mi je rekao - katolici su najzaslužniji za opstanak BiH, a najviše su stradali i uništeni

Piše desk  /  27.11.2021., 12:31h
Biskup Komarica prisjetio se anegdote, odnosno razgovora s jednim bošnjačkim političarem.

"Više godina nakon završetka rata posjetio me je jedan bosansko-hercegovački političar (Bošnjak), tadašnji potpredsjednik FBiH, i u razgovoru priznao: “Mi znademo da ste upravo vi katolici najzaslužniji što danas postoji Bosna i Hercegovina kao međunarodno priznata država. U vrijeme održavanja referenduma (1992.) prvi dan (subota) nije bio velik izlazak. Tek drugi dan, nakon nedjeljnih misa i nakon što su čuli poziv i poticaj vas, svojih biskupa, katolici su masovno izašli i tako smo mi Bošnjaci zajedno s vama sačuvali BiH. Meni je iskreno žao”, nadodao je on, “da ste upravo vi katolici, koji ste najzaslužniji da postoji država Bosna i Hercegovina, najviše nastradali i uništeni i da se to čak i odobrava!” Plemenit čovjek! - prisjetio se biskup Komarica.

Ovo je samo djelić intervju biskupa datog Večernjem listu kojeg možete pročitati na poveznici, a u kojem je najviše pažnje posvećeno današnjem položaju Hrvata u BiH.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 03:00