Biskup banjolučki Franjo Komarica primio je u Biskupskom Ordinarijatu veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret UebberFENA -
StoryEditor
oproštajni posjet

Biskup Komarica i njemačka veleposlanica iskazali žaljenje za mnogim propuštenim prilikama međunarodnih predstavnika u BiH

Piše fena  /  04.08.2022., 17:36h

Biskup banjolučki Franjo Komarica primio je u Biskupskom Ordinarijatu veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber, a zajedno su se osvrnuli i na aktualnu političku situaciju u BiH te na dosadašnje ponašanje glavnih nositelja političke odgovornosti u zemlji i u međunarodnim krugovima suodgovornim za opće stanje u BiH.

Bio je to njezin oproštajni pohod biskupu jer uskoro odlazi na drugu dužnost. Biskup i veleposlanica su se tijekom njezinog mandata više puta susretali, a jednom prigodom su zajedno pohodili prostorije "Kuće susreta" Marija Zvijezda i u njoj Europski centar za mir i suradnju.

I ovaj put je bilo najviše riječi o naporima biskupa i njegovih suradnika oko izgradnje pozitivne atmosfere u ovom dijelu BiH, kroz raznovrsne dragocjene projekte koje biskupija provodi za opće dobro, javlja KTA.

Zajedno su se osvrnuli i na aktualnu političku i pravnu situaciju u BiH te na dosadašnje ponašanje glavnih nositelja političke odgovornosti u zemlji i u međunarodnim krugovima suodgovornim za opće stanje u BiH.

Složili su se da su međunarodni predstavnici, organizacije i institucije propustili mnoge pogodne prilike da prigodom dodjeljivanja materijalne pomoći domaćim političkim dužnosnicima od njih traže veću odgovornost s obzirom na njihove obveze prema vlastitim sugrađanima, osobito onim desetinama tisuća obespravljenih i žrtava rata.

Veleposlanica Uebber je izrazila nadu da će međunarodni predstavnici, poučeni višestrukim negativnim posljedicama svoga dugogodišnjeg ponašanja, konačno promijeniti svoje ponašanje i prema domaćim političkim dužnosnicima i prema cjelokupnom ovdašnjem stanovništvu i prema naporima svih onih, koji se trude oko općeg napretka zemlje.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:05