StoryEditor
Ministrica vanjskih poslova BiH

Bisera Turković zahvalila na sankcijama SAD-u i UK-u i pozvala druge zemlje da slijede primjer

Piše desk  /  12.04.2022., 10:40h
Na službenom Twitteru profilu poručila je kako “nema mjesta za one koji potkopavaju suverenitet i integritet države i za negatore genocida”

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković zahvalila je danas britanskoj šefici diplomacije Liz Truss i američkom državnom tajniku Antony Blinkenu nakon što su Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države uvele sankcije protiv onih koji ugrožavaju stabilnost i sigurnost zapadnog Balkana.

Ona je na službenom Twitteru profilu poručila kako “nema mjesta za one koji potkopavaju suverenitet i integritet države i za negatore genocida”, prenosi Avaz.

- Pozivamo druge zemlje da slijede njihov primjer - poručila je ministrica vanjskih poslova BiH.

UK je u ponedjeljak uvelo sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Željki Cvijanović, predsjednici entiteta Republika Srpska, zbog pokušaja da naruše legitimitet i funkcionalnost države Bosne i Hercegovine.

Sjedinjene Američke Države sankcionirale su Asima Sarajlića (SDA), inače delegata u Domu naroda Parlamenta BiH i  bivšu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:43