StoryEditor

Bill Gates: Većina testova na koronavirus je smeće

Piše D  /  30.07.2020., 09:07h

Većina testova na koronavirus je kompletno smeće - poručio je osnivač kompanije Microsoft i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Bill Gates. Kao razlog za takav stav istaknuo je to da se do rezultata testiranja dolazi vrlo sporo.

Gates je prethodno navedeno izjavio u intervjuu za američku televiziju CNBC. Osim toga, ukazao je na to da se rezultati testiranja moraju utvrditi čim prije u cilju da, kako je rekao, oni koji imaju koronavirus svojim ponašanjem ne zaraze druge osobe.

"Najjednostavnija stvar u vezi s ovakvim besmislicama je da nikome ne trebate dati novac za testiranje na čije se rezultate čeka više od 48 sati. Takvi testovi su kompletno smeće. Tako da su besmisleni i brojevi testiranih osoba koji se spominju. Ludost je platiti za testiranje na čije rezultate morate čekati više od tri dana", kazao je.

CNN, koji je također objavio ovaj dio intervjua s Gatesom, je podsjetio da je na početku pandemije koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama testiran mali broj ljudi, a stručnjaci su već tada upozoravali da duže čekanje na rezultate testiranja otežava mogućnost da se uspori širenje koronavirusa.

Gates je već donirao stotine milijuna dolara za razvoj cjepiva protiv koronavirusa kroz fondaciju koju je osnovao zajedno sa suprugom Melindom.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:53