Article_Top_970x250

Biliću bivši klub mora isplatiti 15 milijuna dolara

presudila fifa

Biliću bivši klub mora isplatiti 15 milijuna dolara

svibnja 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Al-Ittihad je dužan, prema presudi tijela Fife, u roku od 30 dana Slavenu Biliću, bivšem hrvatskom treneru i aktualnom treneru West Bromwich Albiona, isplatiti 15 milijuna dolara (105 milijuna kuna), objavili su tamošnji mediji.

Bilić je u veljači 2019. dobio otkaz na klupi kluba iz Saudijske Arabije iako mu je ugovor trajao do lipnja 2021. pa mu s obzirom na taj raskid pripada određena odšteta. 

Hrvatski stručnjak je Al-Ittihad preuzeo u veljači 2019., a na klupi se zadržao samo pet mjeseci prije nego što su nestrpljivi vlasnici kluba potjerali njega i njegove suradnike Aljošu Asanovića, Deana Računicu, Marija Tota, Franu Leku, Danila Butorovića, Tončija Gabrića i Ivu Katušića.

Nakon četiri odigrana kola u sezoni 2018./19. čelnici saudijskog kluba su doveli Bilića, a klub je bio u zoni ispadanja sa samo jednim osvojenim bodom. 

U sljedećih 16 utakmica klub je ostvario četiri pobjede, pet neriješenih utakmica i sedam poraza, što je dovelo samo do skoka na pretposljednje mjesto, a to nije bilo dovoljno s obzirom na to da su vlasnici u pojačanja uložili preko 30 milijuna eura. 

Bilić je dobio otkaz nakon poraza od Al-Hilala, koji je tada vodio današnji sportski direktor Dinama Zoran Mamić, koji je dobio priznanje za trenera mjeseca, prenosi Index.

Dnevnik.ba