StoryEditor

Bilić potpisao za jedan od najstarijih engleskih klubova

Piše D  /  13.06.2019., 02:06h

Kao što smo pisali, Bilić je pobijedio Chrisa Houghtona, donedavnog trenera Brightona i Bruna Labbadiju, koji je doskora vodio Wolfsburg. Od njih trojice ostavio je najbolji dojam na razgovorima za posao s vrhuškom West Bromwich Albiona.

Kluba kojem je na čelu kineski milijarder Lai Guochuan i koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu Championshipa, engleske druge lige, sa 14 bodova manje od prvaka Norwicha. WBA je tako otišao u doigravanje za plasman u Premier League, ali ispao je u prvom krugu play-offa od Aston Ville na penale.

Bilić je postao novi menadžer WBA-a nakon što je održao niz sastanaka sa šefovima kluba. Engleski mediji pišu da je na početku pregovora bila "značajna razlika između dvaju strana u pogledu plaće, ali da se sada postigao sporazum oko tog, ali i ostalih ključnih pitanja".

Zadnji Bilićev posao bio je u saudijskom Al-Ittihadu, u kojem je u veljači dobio otkaz, a WBA je bez stalnog trenera još od ožujka, kada je neobjašnjivo otpušten Darren Moore, iako je klub tada bio na četvrtom mjestu i na putu povratka u Premiership.

Bilić se također mora vratiti u Premiership ako ne namjerava dobiti otkaz i na petoj trenerskoj gaži u inozemstvu otkako je 2012. otišao s mjesta izbornika Hrvatske. 

WBA je klub tradicije duge 141 godinu. Jedan je od osnivača engleske nogometne lige 1888. Osvojio je jedan naslov prvaka (1920.), a pet puta je uzeo FA Kup, posljednji 1968. 

Iz Premier League je ispao u proljeće prošle godine nakon osam sezona među elitom.

Od Bilića će se dakle tražiti povratak u Premiership, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 13:33