StoryEditor

Bili su kultni zavodnici u Jugi, žene su zbog njih čupale kosu

Piše D  /  26.01.2019., 06:01h

Uzdisale su dame diljem bivše države, a oni su bili gospoda i zavodnici. Bilo je sretnica koje su u njihovom zagrljaju i dočekale pokoju zoru, no kako to biva s pravim frajerima - oni o tome nikada nisu govorili. Status kultnih zavodnika neki su više, a drugi manje održavali, no bivša Jugoslavija imala je svoje idole. Ni danas nisu bez statusa šarmera ostali.

Do danas je poznato koliki je Frano Lasić šarmer. Navodno su nekada u njegovoj prisutnosti žene i kosu čupale, pkušavajući na sve načine da ih glumac primijeti. Priče o njegovim ljubavnim uspjesima neiscrpne su, a o tome koliki je zavodnik svjedoče i njegova četiri braka.

Posljednja koja je pala na njegov šarm jest mlada dizajnerica Milena iz Beograda. Već su neko vrijeme u braku, i čine se sretni. Ne smeta ni razlika od 30 godina.

Nikada, ipak, nije želio pričati o broju žena koje je tijekom godina zaveo. O tome pravi gospodin ne govori, rekao je jednom prilikom Lasić. Svaka čast, upravo u tome dio je tajne njegovog šarma.

U glazbi je to bio Vlado Kalember. Tijekom zlatnih dana ‘Srebrnih krila‘, djevojke su na koncertima zbog Kalembera padale i u nesvijest.

Hitna je radila punom parom, a sve zbog fatalnog glazbenika. Svega i svačeg doživio je zbog obožavateljica, jednom su ga, primjerice, toliko proganjale da je od njih morao pobjeći skokom preko balkona.

Skrasio se tek u braku s Anom Rucner, od koje se u međuvremenu razveo. Ipak, ostali su u odličnim odnosima te i dalje zajedno odgajaju njihovog voljenog sina.

Kalembera ta velika popularnost kod žena nije nikada previše fascinirala. Dapače, tvrdio je da je u danima najveće slave bio najčešće prilično usamljen.

Popisu ultimativnih zavodnika teško je ne dodati Zdravka Čolića. Prije braka sa samozatajnom suprugom Aleksandrom, Zdravko je lomio ženska srca, imao je titulu velikog zavodnika.

Ženama je otpjevao i veliki broj svojih hitova, a svaka se u njima rado pronalazila. Prije Aleksandre, žene su mu se bacale pod noge, provaljivale mu u hotelske sobe, grudnjaka je imao više nego prosječna prodavaonica donjeg rublja.

I danas je pravi šarmer, no status poželjnog neženje oduzela je supruga, s kojom je u braku od 2001. te su roditelji dvoje djece.

U svijetu glazbe osamdesetih godina Bajaga je postao pravi hit. Bio je na cijeni kao jedan od najvećih frajera scene. Usto, nikada nije napustio imidž pristojnog i dobrog dečka, zbog čega su ga žene voljele još više.

Miljenika publike pratila je vojska obožavatelja. Ipak, njega sve to nije previše zanimalo. Već 1989. godine vjenčao se s dugogodišnjom djevojkom Emilijom. Prije toga proveli su sedam godina zajedno, a Emilija se očito s cijelim pritiskom dobro nosila.

Ubrzo su dobili sina, a nekoliko godina kasnije i djevojčicu. Sve svoje ljubavne pjesme je, po vlastitom priznanju, Bajaga posvetio Emiliji.

No, najveći zavodnik bio je Goran Bregović. Jugoslavenski Casanova zavodio je i kolegice i ‘obične‘ žene, zavodio je i one najljepše u bivšoj državi. Dijana Bećirević svojedobno je za njega rekla da je Goran dobije sve što hoće.

I to je negdje zaključak cijele priče o Bregoviću. Prva ljubav bila mu je striptizeta, s kojom je dobio i kći te postao otac u ranim dvadesetima. Kasnije je navodno postojala veza s Alkom Vuicom, poznato je da joj je posvetio pjesmu ‘Pediculus pubis‘, zbog koje je Vuica navodno bila bijesna. Dvije godine volio je i manekenku Ljiljanu Tić, a kada se sve završilo, Ljiljana je rekla da je tijekom veze bila jako posesivna i ljubomorna.

Kada mu je sve dosadilo, skrasio se u braku s Dženanom Sudžukom, no ni brak nije zaustavio priče o Goranovim zavodničkim pohodima.

Pokojni Dragan Nikolić i njegova voljena supruga Milena Dravić slovili su svojedobno za najljepši glumački par Jugoslavije.

Više od četiri desetljeća bili su u braku, što je slomilo srca brojnih obožavateljica zgodnog Gage. Iako je izgledom lomio srca, u stvarnosti to nije činio. Bio je ludo zaljubljen u Milenu, i nikada mu se nijedna izvanbračna afera nije prišila.

Među glumcima koji su imali status fatalnih bio je i Žarko Laušević. Zgodni mladić lomio je srca u ‘Oficiru s ružom‘, kada su brojne djevojke gorile od ljubomore usmjerene prema Kseniji Pajić, njegovog partnerici u tom filmu. Šarma Žarko ima i danas, unatoč teškim okolnostima i teretu koji mu se dogodio u životu.

Boris Dvornik bio je obožavan u cijeloj bivšoj državi, njegov glumački talent rijetko se viđao. No, nije ga samo to činilo u očima žena poželjnim i većim. Naime, obožavale su dame njegov izgled te temperamentan karakter.

Volio je i tulumariti, dobro se provesti, no obožavao je samo jednu ženu. Svoju suprugu Dijanu upoznao je kada joj je bilo jedva 16 godina, tada ju je Boris ugledao s prijateljicama. Kada je konačno jednom prilikom ostala sama, prišao joj je i otada su zajedno. Ostali su zajedno cijelog njegovog života.

Teško bi ovakav popis prošao bez Bate Živojinovića, zvijezde partizanskih filmova i jednog od najpoznatijih glumaca bivše države. S Borisom je do raspada Jugoslavije bio veliki i blizak prijatelj, no kada je rat počeo - prijateljstva su se odrekli. Dvornik se naljutio na Živojinovića, koji se politički angažirao.

Boris mu je puno toga zamjerio, iako su se krajem 2006. godine pomirili videolinkom između Splita i Beograda. Tada je Živojinović imao srčani udar. Na sprovod Borisa Dvornika Živojinović na kraju nije došao, objasnivši da se bojao kako će se prema njemu odnositi.

Njegov angažman u ratnim godinama razočarao je mnoge obožavatelje koju su mu se prije rata divili. Izvan ratnih godina, dok je trajalo bratstvo i jedinstvo, naočiti Živojinović bio je san brojnih djevojaka u svim državama. No, njega to nije zanimalo. Suprugu Julijanu upoznao je 1958. godine, a u braku su proveli 60 godina.

Bio joj je iznimno odan. Izjavio je tako da sve što jest duguje Luli. ‘Ona me održala. I nikad se nisam zaljubio u drugu‘, zaključio je, prenosi 100posto.hr.

Dnevnik.ba

 

25. travanj 2024 17:24