StoryEditor

‘Bila sam nogometašica i igrala s dečkima jer nije bilo dovoljno cura. Ali crveni nisam dobila...‘

Piše D  /  23.11.2020., 08:11h

Mrkopalj je i dalje najpoznatiji po biatlonu i Jakovu Faku, kojeg poznajem još dok sam i ja trenirala skijaško trčanje i biatlon, no meni se ipak više svidjelo skijanje. Da, možda ima nešto u tom našem krumpiru jer nas ima 1200 mještana, a pet olimpijaca.

Nastavi li ovim tempom, Leona Popović (23) mogla bi uskoro u svom rodnom kraju preteći i nekadašnjeg hrvatskog, a danas slovenskog olimpijca. Mlada hrvatska skijašica odlično je krenula u novu sezonu Svjetskoga kupa osvojivši bodove u obje slalomske utrke u finskom Leviju u subotu i nedjelju. U subotu je završila 27., a dan kasnije 18., što je jedno mjesto slabije od njenog najboljeg rezultata karijere, iz veljače 2017. u Crans-Montani, kad je u alpskoj kombinaciji zauzela 17. mjesto. Popović je u Leviju u obje utrke startala s 55. mjesta i s ovim bodovima konačno će dobiti i prikladniji startni broj za buduće utrke. 

- Završio je super vikend u Leviju. Osvojila sam nešto bodova, drago mi je da sam uspjela odraditi četiri dobre vožnje. Šteta zbog nekih pogrešaka, moglo je biti i bolje. Sve u svemu, super - javila se iz Finske Leona kojoj su forte tehničke discipline, što je i sada pokazala.

- Nekad više uživam u slalomu, a nekad u veleslalomu. Draže su mi tehničke discipline od brzinskih, pa ih manje i treniram.

Možda i s razlogom jer u karijeri je, iako je još u počecima, prošla mnoge teške ozljede i operacijske stolove. Prije pet godina slomila je kost potkoljenice, a u veljači 2018. godine u prvom nastupu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu doživjela je potpunu rupturu prednjega križnog ligamenta te djelomičnu rupturu medijalnoga kolateralnog ligamenta. Da, teško je i točno sve to opisati...

- Odmah sam znala da neće biti dobro premda sam se nadala da nije tako strašno. Ali onda sam vidjela snimku, pa mi je i liječnik rekao da je jako loše.

No to je sad iza nje, a ispred, očekujemo, veliki rezultati u sportu kojem je podredila sve nakon završetka srednje škole. I možebitni uspjeh na nogometnim terenima, s kojih je imala ponudu iz Rijeke. 

- Bila sam dobra nogometašica i s obzirom na to da u Mrkoplju nije bilo dovoljno cura, morali smo igrati s dečkima. Igrala sam stopera i skrivila dva kaznena udarca, ha, ha. Ali barem nisam dobila crveni karton. Trenirala sam i rukomet pet godina, no skijanje je pobijedilo, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:18