StoryEditor
bruna esih

Bila je velika uzdanica hrvatske desnice pa se povukla iz politike. Evo čim se sada bavi

Piše desk  /  15.10.2022., 07:21h

Sastaje li se Esih danas s nekim od svojih političkih suradnika i pomišlja li uopće na povratak u političke vode teško je reći, međutim izgleda da je nakon svih razočaranja koje joj je politika donijela ova bivša saborska zastupnica odlučila zaplivati poduzetničkim vodama

U prošli saziv Sabora Bruna Esih ušla je kao heroina hrvatske desnice, ali i kao šefica Neovisnih za Hrvatsku. Iako se u sabornici nije previše oglašavala, Esih je svojim jasno izraženim konzervativnim i domoljubnim stavovima plijenila pažnju desnog biračkog tijela koje je u ovoj profesorici filozofije i kroatologije prepoznalo svoju novu uzdanicu, no unatoč tome nakon turbulencija u njenoj stranci Esih se poslije posljednjih parlamentarnih izbora diskretno povukla iz politike, ali i iz medijskog prostora. U Sabor nije uspjela ući, a od tada se prestala pojavljivati na stranačkim skupovima pa ni njeni nekadašnji suradnici nemaju previše informacija o tome gdje je točno nestala Bruna Esih koja se u medijima posljednji put spominjala u vrijeme kada je koalirala s HSP-om te kada se sastajala s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Sastaje li se Esih danas s nekim od svojih političkih suradnika i pomišlja li uopće na povratak u političke vode teško je reći, međutim izgleda da je nakon svih razočaranja koje joj je politika donijela ova bivša saborska zastupnica odlučila zaplivati poduzetničkim vodama, pa je tako postala direktorica tvrtke Tuđa posla koja je osnovana prošle godine. Prema podacima s Poslovne Hrvatske, riječ je o tvrtki specijaliziranoj za dizajnerske djelatnosti koja je u godini osnutka ostvarila ukupan godišnji prihod u iznosu od 8.392 kune. ”Poslovni subjekt je tekuće godine poslovao s gubitkom, dok je prethodne godine poslovao s neto dobiti. Tuđa posla d.o.o. je u 2021. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od -28.768,00 kn dok je ostvarena neto marža iznosila -342,80 posto”, stoji na Poslovnoj Hrvatskoj.

Kako više nije aktivna u politici, tako Bruna Esih nije aktivna ni na društvenim mrežama, a oni koji su s njom ostali u korektnim odnosima svjedoče kako se u posljednje vrijeme fokusirala na vlastitu karijeru i obitelj te da joj je način na koji je ispraćena iz politike prilično teško pao pa je upitno hoće li se ikada više vratiti u političku arenu u kojoj i danas opstaje njen nekadašnji prijatelj i suradnik Zlatko Hasanbegović, piše dnevno.hr.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 08:23