StoryEditor

Bijela kuća službeno zaprijetila Boltonu zbog najave da će objaviti knjigu o Trumpu

Piše D  /  30.01.2020., 07:01h

Visoki dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost je u pismu Boltonovom odvjetniku naveo da neobjavljeni rukopis Boltonove knjige "sadrži značajne količine tajnih podataka" i ne smije se objaviti.

U pismu, koje 23. siječnja upućeno, navodi se da su neke informacije klasificirane kao "strogo tajne", što znači da se "može opravdano očekivati ​​da nanose iznimno tešku štetu nacionalnoj sigurnosti".

"Rukopis se ne smije objaviti ili na drugi način objaviti bez brisanja tih klasificiranih podataka", navodi se u pismu.

Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton kaže da je američki predsjednik Donald Trump imao središnju ulogu u politički motiviranoj kampanji pritiska na Ukrajinu.

Američki predsjednik Donald Trump napao je Johna Boltona, najžešće dosad, nakon što je njegov bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost rekao da je imao središnju ulogu u politički motiviranoj kampanji pritiska na Ukrajinu, dok se Senat sprema ući u novu fazu suđenja predsjedniku.

Počinje prvi od dva planirana dana za postavljanje pitanja senatora Trumpovom odvjetničkom timu i demokratskim zastupnicima Zastupničkog doma, koji su djelovali kao "tužitelji" na suđenju u postupku opoziva predsjednika, prenosi Hina.

Predsjednik je optužen za zlouporabu vlasti time što je pritisnuo Kijev da istraži njegova vjerojatnog protivnika na izborima Joea Bidena, bivšeg američkog potpredsjednika, te za opstruiranje kongresne istrage tog slučaja, onemogućavajući svjedočenje i skrivajući dokaze.

Nakon ispitivanja u srijedu, koje je počelo u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu, kasnije u tjednu glasat će se o tome hoće li biti pozvani svjedoci, uključujući Boltona, kao što su zatražili demokrati.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:56