Article_Top_970x250

BIHAMK: Vozači se pozivaju na oprez zbog poledice na kolovozima

stanje na cestama

BIHAMK: Vozači se pozivaju na oprez zbog poledice na kolovozima

pro 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Fena

Na svim cestovnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Niske temperature ovoga jutra doprinose formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim cestovnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog novogodišnjih praznika danas se očekuje pojačana frekvencija vozila na svim cestama u našoj zemlji. Posebno izdvajamo gradske centre, gdje će zbog organiziranih dočeka Nove godine dolaziti do privremenih izmjena u režimu prometa . Vozačima u novogodišnjoj noći savjetuje se opreznija vožnja, kako ne bi doveli u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, apelira se da se ne sjeda za upravljač vozila ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol.

Zbog blagdana, tunel Vranduk će danas, kao i 01.01. i 02.01.2020.god., biti otvoren 24 sata (bez obustava). Od 03.01. 2020. nastavlja se dosadašnji režim prometa.

Danas od 12 sati do 02.01. do ponoći, zbog novogodišnjih blagdana, zabranjen je prijevoz eksplozivnih tvari na području FBiH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba