StoryEditor

BIHAMK - Pojačan promet na GP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška

Piše D  /  03.04.2018., 11:04h

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac, prenosi Fena.

Bez obzira na povoljne vremenske uslove tokom dana, vozačima se preporučuje da voze oprezno, te se podsjećaju da je podsjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. travnja.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometovanje.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično prometuje se na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. 

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup prometj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke. 

Za teretna vozila iznad 3,5 t promet je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje. 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:07