StoryEditor

Bihać: Teška nesreća u hidroelektrani, tri osobe poginule, četvrtoj se bore za život

Piše D  /  02.08.2018., 03:08h

U nesreći u Hidroelektrani "Una – Kostela“, nadomak Bihaća, smrtno su stradale tri osobe, dok je četvrta hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ i u teškom je stanju, najvjerojatnije zbog curenja plina, prenosi Fena.

Policijska stanica u Bihaću je iza 13.00 sati zaprimila telefonski poziv zaštitara, koji je bio na osiguranju Hidroelektrane u Kostelima. Isti je priopćio da je došlo do havarije unutar same Hidroelektrane, te da ima povrijeđenih osoba.

- Izlaskom na samo mjesto, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerojatnije radili na remontu postrojenja.

Konstatirano je da su zbog djelovanja plinskih para, smrtno stradale tri osobe, dok je četvrta prevezena u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ i u teškom je stanju. Na licu mjesta su pripadnici Policijske postaje u Bihaću i Vatrogasne jedinice, koje utvrđuju činjenično stanje - rekao je Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 21:05