StoryEditor

O čemu govorimo kad govorimo o federalizmu?

Piše D  /  29.07.2021., 14:58h

Svatko tko uistinu hoće razumjeti pojmove federalizma i federalizacije, te ih ispravno postaviti u bosanskohercegovački društveni i politički okvir trebao bi pročitati i proučiti jednu vrlo zanimljivu i korisnu knjigu slijedećeg naslova „FEDERALIZAM, RAVNOPRAVNOST, ODRŽIVOST – Studija preustroja BiH u cilju osiguravanja institucionalne jednakopravnosti konstitutivnih naroda“. Nakladnik studije je Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) Mostar.

Studija je objavljena u dvojezičnom izdanju, na hrvatskom i engleskom jeziku. Čitatelji Dnevnika.ba Studiju u pdf formatu mogu preuzeti OVDJE.

Pored Studije na stranicama Instituta (www.idpi.ba) možete pročitati i mnoštvo drugih tekstova koji se bave aktualnim društvenim i političkim temama i fenomenima.

Stoga, svim osporavateljima federalizma i federalizacije -  osobito onima koji tvrde da su ti pojmovi i načela na koja se pozivaju nejasni, difuzni i zbunjujući - preporučamo: Prije nego se idući put odlučite javno govoriti o federalizmu, obavezno pročitajte IDPI-jevu studiju. Ili zauvijek šutite o tome.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 00:04