StoryEditor
"zalutao"

BiH vraća Belgiji 73 kilograma kokaina

Piše desk  /  07.09.2022., 12:54h

Pošiljka od 73 kilograma vrlo kvalitetnog kokaina, koja je u kolovozu otkrivena u jednoj tvrtki u Doboju, zalutala je u BiH. Istragom je utvrđeno da droga nije bila namijenjena tržištu BiH, već Belgije i Nizozemske.

Kako piše Avaz, Tužiteljstvo BiH obustavilo je istragu u vezi pošiljke droge pronađene u Doboju te će ona biti vraćena vlastima u Belgiji koje su u isto vrijeme zaplijenile 734 kilograma kokaina.

Riječ je, kako piše spomenuti portal, o pošiljci od oko 800 kilograma kokaina iz Kolumbije za Belgiju i Nizozemsku.

Već je postignut dogovor između vlasti BiH i Belgije o povratu 73 kilograma kokaina kako bi se procesuirale osobe koje su organizirale krijumčarenje droge.

Prema neslužbenim informacijama, zbog šverca više od 800 kilograma kokaina uhićen je državljanin Njemačke.

Inače, u Belgiji su imali informacije o ovom transportu i presreli su ga u luci Waasland, gdje je policija zaplijenila 734 kilograma kokaina koji je bio skriven u paketima sa šećerom.

Belgijski mediji su objavili da su 734 kilograma kokaina zaplijenili policajci i carinici iz Antwerpena. Oni su pregledali kontejnere u kojima je iz Kolumbije stigao šećer i pronašli drogu.

U tim kontejnerima je bilo više od 50 tona šećera. Tada su pronašli spomenutu količinu kokaina i vjerojatno su mislili da je to sva droga. Nakon toga carinici su pustili šećer da ide prema kupcima koji su ga naručili, ali im je očito bio promakao dio od 73 kilograma droge koji je stigao u Doboj.

Nakon što su radnici iz Doboja prijavili policiji da su u paketima sa šećerom pronašli kokain pokrenuta je opsežna istraga, pri čemu su saslušane sve osobe koje su imale veze s ovim transportom. Na kraju je utvrđeno da oni nemaju veze s kokainom te da je riječ o manjem dijelu pošiljke koja je stigla iz Kolumbije u Belgiju.

Dnevnik.ba

28. siječanj 2023 13:19