Article_Top_970x250

BiH "otima" sjajnog nogometaša Hrvatskoj: "Igrao sam za Vatrene ali..."

mladi reprezentativac

BiH "otima" sjajnog nogometaša Hrvatskoj: "Igrao sam za Vatrene ali..."

ruj 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Saša Papac, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i legenda kluba iz Glasgowa, mi je dao baš par savjeta za život ovdje i zahvalan sam mu na tome. Ovdje ga cijene i nisu zaboravili što je dao za klub - kaže Katić koji je otkrio i sam kako još nije siguran u svoju odluku

Nikola Katić sjajni je 22-godišnji nogometaš škotskog velikana Glasgow Rangersa. Tamo ga je doveo legendarni engleski nogometaš, a sada trener Rangersa, Steven Gerrard. 

Katić je nakon odličnih igara za Slaven Belupo umjesto odlaska u neki jači prvoligaški klub u HNL-u sreću potražio u inozemstvu, točnije u Škotskoj.  I tamo se ustalio u prvoj momčadi, Gerrard mu vjeruje, ali poziv izbornika Dalića za vatrene još ne stiže iako je Katić igrao za mlađe reprezentativne kategorije.

To bi mogli pokušati iskoristiti u Bosni i Hercegovini jer je Katić rođen u Ljubuškom.  Također, Katić ima upisan nastup za reprezentaciju Hrvatske kada ga je Ante Čačić 2017. pozvao za prijateljski susret s Meksikom.

Što on misli o 'prelasku' pod stijeg BiH otkrio je novinarima portala SportSport.ba. - Drago mi je da se i iz BiH interesiraju za mene - započeo je Katić razgovor te dodao.  - Saša Papac, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i legenda kluba iz Glasgowa, dao mi je baš par savjeta za život ovdje i zahvalan sam mu na tome.

Ovdje ga cijene i nisu zaboravili što je dao za klub - kaže Katić koji je otkrio i sam kako još nije siguran u svoju odluku.

- Do sada nije bilo interesa, ali tko zna što budućnost nosi. BiH je moja zemlja kao i Hrvatska, tu sam rođen i rado dođem u svoj Stolac kada god sam u prilici... Teško je sada davati neke odgovore, pogotovo jer sam prethodno igrao baš za Hrvatsku.

Vidjet ćemo, kažem, nikad se ne zna - tajanstven je ostao Katić koji je usporedio škotsku i hrvatsku ligu.  - Suci ovdje dopuštaju grublju igru. U Hrvatskoj su možda bolji igrači, ali ovdje su puno spremniji - zaključio je Katić.

Dnevnik.ba