Article_Top_970x250

BiH među deset zemalja u kojima nije povećana smrtnost za vrijeme pandemije

COVID-19

BiH među deset zemalja u kojima nije povećana smrtnost za vrijeme pandemije

srp 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U analizi BBC-a o smrtnosti za vrijeme pandemije koronavirusa u istom periodu ove i prošle godine za 27 zemalja svijeta, čak u deset ona nije povećana. Među tih deset je i Bosna i Hercegovina.

Osim u BiH, pandemija koronavirusa nije povećala smrtnost ni u Srbiji te Južnoafričkoj Republici. Smrtnost u Srbiji u od 1. ožujka do 30. travnja smanjena je za pet posto dok je u Južnoafričkoj Republici od 25. ožujka do 2. lipnja smanjena za devet posto, prenosi Dnevni avaz.

U Japanu je skoro jednak broj umrli u ožujku i travnju ove godine kao i u istom periodu lani, a sličan rezultat zabilježen je i u Norveškoj.

U Njemačkoj je od 9. ožujka do 10. svibnja smrtnost povećana za svega 4 posto. U Danskoj je smrtnost povećana za 4 posto, Južnoj Koreji za pet, Švicarskoj za 10, a u Austriji za 11 posto.

Prema istraživanju BBC-a najveće povećanje smrtnosti bilo je u Ekvadoru za čak 108 posto, dok u Europi prednjači Španjolska gdje je smrtnost povećana 50 posto.

Na drugom mjestu je Velika Britanija sa 43 posto, dok je na trećem mjestu Italija sa 40 posto. Slijede Belgija sa 37 posto, Nizozemska sa 30 posto, Francuska sa 25 posto i Švedska sa 24 posto.

Dnevnik.ba

Tagovi: