StoryEditor
GUDELJEVIĆ I HOROWITZ

BiH i Izrael nastavljaju jačati suradnju i u gospodarstvenom sektoru

Piše desk  /  14.09.2022., 12:56h

Država Izrael postaje vodeća zemlja u oblasti digitalizacije zdravstva, telemedicine i umjetne inteligencije u zdravstvu

Tijekom posjeta Državi Izrael u sklopu 72. sastanka Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Europu, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević, susrela se sa ministrom zdravlja Države Izrael Nitzanom Horowitzem s kojim je razgovarala o suradnji dvije države u oblasti zdravstva, prenosi Večernji.ba.

Država Izrael postaje vodeća zemlja u oblasti digitalizacije zdravstva, telemedicine i umjetne inteligencije u zdravstvu, kao posljednjim trendovima u osiguranju univerzalne pokrivenosti zdravstvenim osiguranjem i poboljšanju pristupa novim unaprijeđenim trendovima liječenja i dijagnostike.

Ministri su se složili glede unaprijeđenja i jačanja suradnje između dvije države kao i inicijativi o formaliziranju suradnje i razmjene iskustava.

Bosna i Hercegovina i Država Izrael nastavljaju jačati suradnju i u gospodarstvenom sektoru, što promovira razmjenu najboljih praksi, stručnjaka, mobilnost stanovništva i promociju turizma obje države.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:07