Article_Top_970x250

BiH i Crna Gora otvorile zajednički granični prijelaz vrijedan 2,5 milijuna eura

vraćenovići

BiH i Crna Gora otvorile zajednički granični prijelaz vrijedan 2,5 milijuna eura

lis 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: SRNA

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na cesti Nikšić - Bileća zajednički Granični prijelaz Vraćenovići, u koji je uloženo više od 2,5 milijuna eura.

Tegeltija je u obraćanju rekao da je ovo još jedan u nizu uspješno realiziranih projekata BiH i Crne Gore s Europskom unijom te izrazio nadu da ovo nije posljednji i da će u sljedećim godinama biti još većih realiziranih uspješnih projekata.

"U sljedećim godinama potrudit ćemo se da i drugi granični prijelazi između BiH i Crne Gore budu onakvi kakvi trebaju biti u 21. stoljeću", rekao je Tegeltija.

Zajednički granični prijelaz "Vraćenovići" izgrađen je na teritoriju Crne Gore, a integracijom dva granična prijelaza u jedan zajednički, u kojemu od danas rade granične službe BiH i Crne Gore, principom jednog zaustavljanja, pojednostavljen je prelazak granice između ove dvije zemlje.

Ovaj suvremeni granični prelaz, površine je 9.000 metara, s tri ulazna i tri izlazna, kao i jednim posebnim trakom za teretna vozila.

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prijelaza "Vraćenovići" počela je krajem veljače, od kada je bio zatvoren zbog izgradnje prometne infrastrukture.

Dnevnik.ba