StoryEditor

BiH danas otvara pregovore o Sporazumu o suradnji s FRONTEX-om

Piše fena  /  12.02.2024., 09:08h

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastat će se danas s zamjenikom generalnog direktora za unutrašnje poslove pri Europskoj komisiji Oliverom Onidijem.

Tim sastankom, kojem će prisustvovati i predstavnici tima BiH za pregovore o Sporazumu o suradnji s Agencijom za europsku graničnu i obalnu stražu (FRONTEX) na čelu sa direktorom Granične policije BiH Mirkom Kuprešakovićem, biti će ozvaničen početak pregovora o tekstu sporazuma.

- Nakon uspostavljanja operativne suradnje sa EUROPOL-om, ovaj sporazum je slijedeći važan korak za BiH u integraciji u zajednički europski sigurnosni prostor. Ministarstvo sigurnosti na taj način ispunjava i jednu od važnih pretpostavki za otvaranje pregovora BiH s Europskom unijom - priopćeno je iz te institucije.

Predsjedništvo BiH je na izvanrednoj sjednici 8. veljače donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovara radi zaključivanja Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Europske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za europsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) u Bosni i Hercegovini.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 05:33