Article_Top_970x250

BiH: 107 novozaraženih, 14 preminulih

pandemija koronavirusa

BiH: 107 novozaraženih, 14 preminulih

sij 18, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Dnevni broj novozaraženih korona virusom u Bosni i Hercegovini i dalje pada pa je u ponedjeljak potvrđeno tek nešto više od stotinu novih slučajeva, a 14 zaraženih umrlo je u posljednja 24 sata.

Entitetski zavodi za javno zdravstvo od nedjelje su registrirali 107 novih slučajeva zaraze od kojih je 52 s područja Federacije BiH, a 55 iz Republike Srpske.

U Federaciji je prijavljeno devet smrtnih slučajeva, a ostalih pet je s područja RS.

Brojke o novozaraženima objavljene u ponedjeljak slične su onima koje su u BiH bile registrirane u listopadu prije nego što se razmahao drugi val zaraze.

Unatoč razmjerno povoljnoj epidemološkoj situaciji vlasti u BiH odlučile su zadržati postojeće mjere ograničenja do kraja siječnja.

Ako bi se sadašnji trend nastavio nakon siječnja u Federaciji BiH bilo bi moguće ukidanje ograničenja kretanja u noćnim satima s time da bi policija dobila veće ovlasti za kontroliranje poštivanja ostalih mjera zaštite poput ograničenja broja osoba koje mogu boraviti u ugostiteljskim objektima.

U RS-u ni sada nije na snazi policijski sat noću. I u Federaciji i u RS obvezno je nošenje zaštitnih maski na otvorenom no sve uslužne djelatnosti i trgovine mogu raditi.

Dnevnik.ba