StoryEditor
ured u problemima

Bidenovu potpredsjednicu napuštaju suradnici

Piše hina  /  04.04.2022., 22:12h
Zamjenik predstojnika ureda američke potpredsjednice Kamale Harris, Michael Fuchs napušta administraciju i posljednji je u nizu visokih dužnosnika koji odlaze iz njezina ureda, prema internom dopisu koji je Reuters dobio na uvid

Fuchs, koji je bio vanjskopolitički savjetnik bivšeg predsjednika Billa Clintona i obnašao je više dužnosti u State Departmentu u vrijeme bivšeg predsjednika Baracka Obame, savjetovao je Harris u domaćim i međunarodnim pitanjima, pomagao u koordinaciji osoblja i često je pratio na putovanja u inozemstvo.

Fuchsova najava slijedi nakon niza drugih odlazaka iz tima potpredsjednice Harris.

Njezina nacionalna savjetnica za sigurnost, Nancy McEldowney, je 21. ožujka izjavila da odstupa s dužnosti.

Komunikacijski tim Kamale Harris, čija je prva godina bila turbulentna i obilježena nekolicinom komunikacijskih promašaja, također bilježi nekoliko odlazaka visokoprofiliranih članova.

Nisu neobične izmjene osoblja u prvoj godini bilo koje predsjedničke administracije, a promjene su očekivane i u drugim dijelovima Bijele kuće.

Glasnogovornica Jen Psaki također u nadolazećim tjednima planira odlazak iz Bijele kuće, iako Bidenova administracija tek treba pronaći njezinu zamjenu, rekla je dva izvora.

Drugi poput Jeffa Zientsa, koordinatora za pandemiju predsjednika Bidena, napustit će Bijelu kuću 14 mjeseci od početka posla, a Emily Horne, glasnogovornica Nacionalog vijeća sigurnosti, napustila je taj posao 25. ožujka.

Harris također zapošljava novu stručnjakinju za pisanje govora, Meghan Groob. Sadašnja je direktorica sadržaja u Gates Ventures, gdje je pisala govore Billu Gatesu. Prije toga držala je višu poziciju u Obaminoj administraciji gdje je također bila zadužena za pisanje govora.

Groob će zamijeniti Kate Childs Graham, koja je pisala govore Kamali Harris i koja je napustila radno mjesto krajem veljače.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:20