StoryEditor
hunter biden

Bidenovom sinu prijeti 17 godina zatvora

Piše desk  /  08.12.2023., 14:09h

Američko ministarstvo pravosuđa u četvrtak je podnijelo novu kaznenu prijavu protiv sina američkog predsjednika Joea Bidena, Huntera, optužujući ga da nije platio porez od 1,4 milijuna dolara dok je potrošio milijune dolara na raskošan način života.

Hunter Biden (53) je optužen za tri kaznena djela i šest prekršajnih poreznih prekršaja, navodi se u optužnici podignutoj u američkom Okružnom sudu u Centralnom okrugu Kalifornije.

Prijeti mu do 17 godina zatvora ako bude proglašen krivim. Ministarstvo pravde priopćilo je da je istraga o Bidenu u tijeku.

- Optuženi je sudjelovao u četverogodišnjoj shemi da ne plati najmanje 1,4 milijuna dolara samoprocijenjenih federalnih poreza koje je dugovao za porezne godine od 2016. do 2019. - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je umjesto toga potrošio ogromne sume "na drogu, pratnju i djevojke, luksuzne hotele i nekretnine za iznajmljivanje, egzotične automobile, odjeću i druge predmete osobne prirode", uključujući preko 70.000 dolara na rehabilitaciju od droge.

Odvjetnik Huntera Bidena, Abbe Lowell, rekao je u izjavi da je njegov klijent u cijelosti otplatio poreze, optužujući američkog posebnog savjetnika Davida Weissa, koji vodi istragu o Hunteru Bidenu, za kršenje prethodnog sporazuma, prenose američki mediji.

Dnevnik.ba

27. veljača 2024 12:33